NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

RHEEZERVEEN - Afgelopen maandag werden weer wedstrijden voor de AD&M-damcompetitie met Rheezerveen gespeeld. Gespeeld werden de 7e en 8e ronde.

Jan Odink trad aan tegen Gert Brink, en leek kansen te hebben, maar toen hij een tussenloopje uitvoerde keerden de kansen ten gunste van Brink. Evert Rolleman deed van zich spreken met een puntendeling tegen Veltink, die in een drie om drie stand (!) in remise moest berusten. Jan Huisman kwam uit tegen Gerrit Schroer, die al na tien zetten tegen een dam aan keek.

In de achtste ronde kwam dezelfde Schroer tot winst tegen Herjan Overweg, die zich volledig verkeek, en de partij zomaar cadeau deed. Rolleman, alweer goed op dreef, verschalkte Tony Gerritsen, en pakte zodoende uit twee partijen drie punten. Jan Huisman tenslotte klopte Jan Odink, door in de aanloop naar het middenspel dwars door de stelling heen te slaan.

Op het damtoernooi in Dedemsvaart waren Gerben Overweg en Jan Huisman zeer succesvol. Huisman pakte in de eerste klasse een 1e prijs, en Gerben Overweg scoorde in dezelfde klasse een tweede prijs.

Op het nieuwjaarstoernooi in Den Ham werd Gert Brink in de eerste klasse groepswinnaar, en Mans Veltink legde beslag op een tweede plaats.

Op maandag 21 januari wordt de AD@M/damcompetitie voortgezet met de 15e ronde in het thuishonk van de vereniging `De Esch` in Heemse.

Luister Live

Luister onderweg met TuneIn