HARDENBERG - In de zevende ronde van de AD&M-damcompetitie van HDC-Hardenberg, werden afgelopen maandag weer wedstrijden voor de onderlinge competitie gespeeld.

Daar zaten een paar leuke partijen tussen. Om te beginnen de ontmoeting tussen Mans Veltink en Gerben Overweg. De krachtsverschillen waren hier niet zo groot, en de spelers hielden de stellingen in evenwicht. Het was dan ook geen wonder dat deze partij geen beslissing opleverde.

Heel anders was dat bij het treffen tussen Egbert Reiling en Jan Huisman. De partij was amper begonnen of Huisman maakte een misrekening, die Reiling op slag de winst bezorgde. Huisman maakte de slag niet meer af, en reikte Reiling gedesillusioneerd de hand.

De partij tussen Evert Rolleman en Tony Gerritsen leverde over en weer kansen op. Dan weer stond de één beter, dan weer de ander. In het dammen- eindspel werden de nodige foutjes gemaakt, waarna de partij in remise eindigde.

Gert Brink trad aan tegen Herjan Overweg, en hier bleef de stand lang gelijk. Gaandeweg kreeg Brink de betere papieren, toen Herjan op de 25e zet niet de beste voortzetting deed. Brink voerde de druk op zijn lange vleugel op, en wist een doorbraak te forceren. Toen ook een tweede schijf verloren ging, was de partij gespeeld.

Stand:

  1. Reiling 6-13
  2. Veltink 6-12
  3. G.Overweg 5-9
  4. Huisman 5-8
  5. H. Overweg 7-7
  6. Brink 2-6
  7. Rolleman 6-2
  8. Gerritsen 7-2.

Op maandag 6 november volgt de 8e ronde.