NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

HARDENBERG - Afgelopen maandagavond is een begin gemaakt met de AD&M damcompetitie tussen HDC-Hardenberg en Damclub Rheezerveen. Per avond worden twee partijen gespeeld, en dat gedurende zeven wedstrijddagen.

Na de eerste twee ronden zijn er drie koplopers in deze competitie; te weten Gert Brink, Egbert Reiling en Jan Huisman. Brink won van Tony Gerritsen en Jan Schroer, terwijl Reiling in remisestand Odink nog de winst afsnoepte en vervolgens Gerrit Schroer de baas was. Huisman klopte Jan Schroer, en kwam tot winst tegen Tony Gerritsen. Van de spelers van Rheezerveen kwam Jan Nijman goed voor de dag met winst op Gerrit Schroer en een benauwde remise tegen Jan Odink. Mans Veltink won van Herjan Overweg.

Uitslagen 1e ronde: 

 • H. Veltink-H.Overweg 2-0
 • J.Schroer-J.Huisman 0-2
 • J.Odink- E.Reiling 0-2
 • G.Schroer-J. Nijman 0-2
 • T. Gerritsen-G. Brink 0-2
 • Rolleman was vrij.

Uitslagen tweede ronde:

 • J. Huisman-T.Gerritsen 2-0
 • J.Schroer-G.Brink 0-2
 • H.Overweg-E.Rolleman 2-0
 • J.Odink-J.Nijman 1-1
 • E. Reiling-G.Schroer 2-0
 • in deze ronde was Veltink vrij.

Stand aan kop:

 • 1-3 Brink
 • Reiling en Huisman 2-4
 • Nijman 2-3
 • Veltink 1-2.

Voor de reguliere damcompetitie werd één partij gespeeld. Gerben Overweg klopte Evert Rolleman, en neemt in de rangschikking nu de 2e plaats in.

Op maandag 22 oktober worden weer partijen gespeeld voor de AD&M- competitie. Aanvang 19.30 uur in “De Esch”, te Heemse.

Salland WeespGRAMSBERGEN - De jeugd van de Salland Roeivereniging uit Gramsbergen heeft prima resultaten geboekt tijdens de Weesper Molenwedstrijd.

Als men het in de roeiwereld over blik trekken heeft, bedoelt men medailles winnen. En dat is exact wat de Jeugd van de Salland Roeivereniging deed op zaterdag 13 oktober in Weesp. Op deze zonovergoten dag was het weer een Oost-Nederlands feestje in Weesp.

De Weesper Molenwedstrijd is al enkele jaren een vast onderdeel van de wedstrijdagenda van Salland en Tubantia en sinds dit jaar ook van Thyro. In totaal waren 12 junioren van deze verenigingen, met een paar wedstrijdroeiers als hun begeleiders, naar Weesp getrokken voor dit jaarlijkse roeifestijn dat kennelijk afspraken heeft voor extreem zomers weer midden in oktober. En dat zorgde niet alleen voor een erg relaxte sfeer, maar ook voor geweldige resultaten.

De meeste roeiers startten in zowel de skiff als in de 2x. En zoals je altijd hoopt, maar niet verwacht, hadden alle Salland en Tubantia roeiers blik. Christian Gruisinga wint in zijn skiff over 450 meter en samen met Mariska Dommerholt in de dubbel twee ook een eerste plek over 1000 meter. De Oost-Nederland familie op tournee is een schitterende ervaring en staat voor volgend jaar natuurlijk weer op de agenda.

DEDEMSVAART - Op 11 oktober jl. werd bij de Avereester Bridgeclub uit Dedemsvaart de 2de ronde gehouden van de 1ste zitting. 

De uitslagen van deze bridgeavond zijn als volgt:

In de A-lijn:

 1. Jenny Biewenga & Eva Wichers 60,83 %
 2. Liny vd Meche &Adri Flohil 60,42 %
 3. Nico Rekers & Ria Hooijmaaijers 57,50 %>

In de B-lijn:

 1. Erik & Klaas Poolman 57,50 %
 2. Corrie Niks &Jenny Stolte 55,42 %
 3. Meta vd Bout & Frans Grootkoerkamp 54,58 %

In de C-lijn:

 1. Angelique & Herbert Poolman 64,06 %
 2. Riek Meijer & Albert Broekroelofs 59,38
 3. Diny Knol & Gertie Vasse 56,77 %

De week daarvoor, op 4 oktober werd er een ronde vrij bridgen gespeeld in verband met de op dat moment gehouden jaarvergadering.

Hospice t Huis aan de VechtHARDENBERG - Ook dit jaar organiseren de Vrienden van Hospice ’t Huis aan de Vecht weer het gezelligste klaverjastoernooi van Hardenberg e.o.

Rekla2000 - 24 IS TROEF is alweer de vijfde editie van een 24 uur durend sponsor klaverjastoernooi en voor de deelnemers vooral een prachtige sportieve uitdaging.

“Na afloop van de vorige editie in 2016 vroegen de deelnemers alweer naar de datum van het volgende toernooi. Veel spelers vonden het enorm gezellig en prezen de geweldige verzorging door de organisatie” zegt vriendenvoorzitter Gerrit Jan Smit. “We hopen dan ook dat er zich dit jaar weer minstens net zoveel deelnemers zullen aanmelden”.

Op vrijdag 9 november begint het toernooi om 20.00 uur en de spelers nemen het dan gedurende 24 uur aan één stuk door tegen elkaar op tot en met de zaterdagavond van 10 november 20.00 uur. 24 IS TROEF zal ook dit jaar weer worden gehouden in het Grand Café van Alfa-college, Parkweg 1-1 te Hardenberg.

Hendrik Jan Janssen, één van de enthousiaste organisatoren, legt uit hoe het in zijn werk gaat: “De deelnemers betalen € 15,00 inschrijfgeld en worden voor dit bedrag gedurende de hele 24 uur de van het toernooi voorzien van eten en drinken. Het is de bedoeling dat zij zich door familie, vrienden en bekenden laten sponsoren om deze marathonsessie vol te kunnen houden en zo een mooi bedrag bij elkaar te spelen voor het hospice.

Nieuw dit jaar is dat men zich ook als team kan inschrijven. Sommige mensen vinden 24 uur wel heel erg lang. Een team speelt wel de volle 24 uur maar de teamleden bepalen zelf wie er wanneer speelt, er is dus wel altijd één teamlid aan het spelen maar de andere teamleden zijn dus op dat moment vrij.“

We zijn erg blij dat Rekla2000 Hardenberg zich ook dit jaar weer als hoofdsponsor aan het toernooi heeft verbonden. Henk Buitenhuis van Rekla2000 is enthousiast over dit bijzondere evenement. “Hospice ’t Huis aan de Vecht in Hardenberg is een bijzonder initiatief waarin gemotiveerde coördinatoren en vrijwilligers prachtig werk verrichten. Wij willen dat graag mede via dit unieke 24 uur durende klaverjastoernooi ondersteunen”.

Wilt u ook meedoen aan dit klaverjasevenement? Ga de uitdaging aan en meld je voor 31 oktober a.s. aan bij Hendrik Jan Janssen (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of Jan Hamhuis (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

HARDENBERG - In de vijfde ronde van de AD&M-damcompetitie van HDC-Hardenberg werden op maandag 1 oktober drie partijen voor de onderlinge competitie gespeeld.

Daarin kwamen vader en zoon Overweg tegen elkaar uit, met als uitslag een winstpartij voor Overweg sr. Mans Veltink trad aan tegen Egbert Reiling, en hier ging het in het eindspel mis voor Reiling. Tony Gerritsen redde het niet tegen Gert Brink, waardoor Brink de koppositie behaalde.

In de zesde ronde wist Tony Gerritsen Herjan Overweg op remise te houden. In een spannende partij gaven de spelers elkaar hoegenaamd niets toe, en de partij resulteerde derhalve in een puntendeling.

Gerben Overweg schoot met scherp tegen koploper Gert Brink, en behaalde een mooie winstpartij. In het verloop van de partij boekte Overweg een schijf winst, en hij wist dat naar winst te voeren.

Jan Huisman boekte een belangrijke zege op Mans Veltink, die in het eindspel met een `plakker` werd verrast. Huisman bereikte de damlijn, en in het late eindspel liep Veltink achter een schijf van Huisman, waarna Huisman won.

Uitslagen vijfde ronde:

 • G.Overweg-H.Overweg 3-0
 • H.Veltink-E.Reiling 3-0
 • T. Gerritsen-G.Brink 0-3

Uitslagen zesde ronde:

 • G.Overweg-G.Brink 3-0
 • J.Huisman-H.Veltink 3-0
 • H. Overweg-T.Gerritsen 1-1

Volgende week wordt een begin gemaakt met een damcompetitie met de spelers van Rheezerveen.

Luister Live

Nu en Straks

14:00-16:00
Music Memories (H)
16:00-17:00
De Stamtafel (H)
17:00-19:00
Non-Stop Dinsdagavond
19:00-20:00
Gewoon Daniël
20:00-22:00
Dutch Blues Radio

Luister onderweg met TuneIn