NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

HARDENBERG - Inwoners van de gemeente Hardenberg kunnen vanaf nu tot en met 28 november sporters en sportploegen voordragen voor de titel van Sportvrouw, Sportman, Sportploeg en Sporttalent van het jaar 2017.

Gemeente Hardenberg organiseert op woensdag 24 januari 2018 in theater de Voorveghter te Hardenberg de sportverkiezingen 2017. Op deze avond worden de titels en de felbegeerde prijzen weer toegekend aan de Sportman, Sportvrouw, Sportploeg en Sporttalent van 2017. “De jaarlijkse sportverkiezing is een mooie avond waar sporters en sportliefhebbers samenkomen. Daarnaast zorgt dit evenement ervoor dat bijzondere sportprestaties extra onder de aandacht gebracht worden. We vinden het belangrijk om sport en de ontwikkeling van sporttalent te stimuleren. Dat doen we onder andere door deze jaarlijkse sportverkiezingen te organiseren”, vertelt wethouder Prinsse.

Om in aanmerking te komen voor een nominatie moet sprake zijn geweest van een aansprekende sportprestatie, zoals het behalen van een kampioenstitel of een promotie. De minimumleeftijd voor de categorieën Sportvrouw, Sportman en Sportploeg is 14 jaar. Voor de categorie Sporttalent van het jaar kan iedere jonge sporter tot 14 jaar genomineerd worden. Daarnaast geldt dat de aangedragen kandidaten of ploegen in de gemeente Hardenberg moeten wonen of gevestigd zijn. Tot slot moet de sportprestatie geleverd zijn in de periode van 1 november 2016 tot en met 31 oktober 2017.

Sporters kunnen tot en met 28 november 2017 worden genomineerd via de website www.hardenberg.nl/sportverkiezing. Vermeld bij uw nominatie de betreffende categorie met een toelichting waarom de sporter of sportploeg wordt genomineerd, inclusief de geleverde prestatie(s). Per categorie bepaalt een onafhankelijke jury welke drie genomineerden doorgaan naar de finale. Medio december worden de nominaties bekend en kunnen inwoners via de website stemmen op hun favoriete sporter of sportploeg. Op woensdag 24 januari 2018 worden de prijzen uitgereikt in theater de Voorveghter.

HARDENBERG - In de 9e ronde van de AD&M-damcompetitie van HDC-Hardenberg, werden afgelopen maandag weer wedstrijden voor de onderlinge competitie gespeeld.

HDC-voorzitter Gerben Overweg bond de strijd aan met Evert Rolleman, en lange tijd bleef het wedstrijdbeeld in evenwicht. In de slotfase van de partij sloeg Overweg echter doeltreffend toe, en klopte Rolleman. De beloning was een vierde plek in het klassement.

Jan Huisman trof Herjan Overweg, die de laatste weken goed op dreef is. In het duel werd de stelling al vroeg aardig uitgedund, maar het eindspel werd door beide spelers niet goed behandeld. Over en weer waren er foutjes, en in het eindspel leverde dat geen winst meer op.

Een dijk van een partij speelden Mans Veltink en Gert Brink. Heel lang bleef hier de stand in evenwicht, maar toch moest Veltink een schijf offeren. Hij had er wel goede compensatie voor. Brink dreigde met een tweede dam, en in die fase rechtte Veltink de rug, en bereikte een puntendeling.

De stand:

  1. Veltink 8-14
  2. Brink 5-13
  3. Reiling 6-13
  4. G.Overweg 6-12
  5. Huisman 7-12
  6. H.Overweg 9-9.

Volgende week maandag wordt de 3e en 4e ronde gespeeld in de Open dam- competitie met spelers uit Rheezerveen. Speellokatie is “De Esch”, in Heemse.

HARDENBERG - In de achtste ronde van de AD&M-damcompetitie van HDC-Hardenberg werden afgelopen maandagavond een vijftal wedstrijden gespeeld voor de onderlinge competitie.

Gerben Overweg en Egbert Reiling waren ditmaal aan elkaar gekoppeld. De spelers kwamen er echter in één zitting niet uit, en braken hun partij in een 12 om 12 stand af. De partij wordt later voortgezet.

Tony Gerritsen en Gert Brink kwamen tegen elkaar uit, en al spoedig kreeg Brink een veelbelovende stelling op het bord. Gerritsen poogde tegenspel te krijgen, maar kwam gaandeweg van de regen in de drup, en moest zich vervolgens gewonnen geven.

Mans Veltink had een hele kluif aan Herjan Overweg. Ogenschijnlijk had de witspeler het initiatief, maar ondanks een materiële achterstand bleef Overweg zich goed weren. In het eindspel bezorgde een mogelijk tweede dam van zijn tegenspeler Veltink nog heel wat hoofdbrekers. Toen deze remise voorstelde ging Overweg accoord.

beilen dedemsvaartDEDEMSVAART - De eerste krachtmeting tussen Beilen en Dedemsvaart werd geen onverdeeld genoegen voor Dedemsvaart.

Nog nooit eerder speelden Beilen en Dedemsvaart tegen elkaar. In Beilen verloor de ploeg met de beste aanval – Dedemsvaart hal al 22 doelpunten voor – met 6-2 van de ploeg die tot zondag nog “maar” tien keer wist te scoren, maar ook nog maar 5 tegendoelpunten hoefde te incasseren.

De wedstrijd in Beilen kende een gezapig begin met kansjes voor beide teams. Na ruim een half uur werd de score door Beilen geopend. Uit een corner knikte Koen Hollemans raak, 1-0. Twee minuten na de openingstreffer lag ook de 2-0 al achter doelman Daan Zwinselman. Hollemans profiteerde van slecht verdedigend werk. Even leek het of Sinterklaas al in ons land was, want ook de derde goal van Beilen was een cadeautje die dankbaar door Haryan Velthuis werd uitgepakt, 3-0. Nog voor de rust werd het 4-0 door een prachtige goal van Reint Kasten die vanaf 30 meter de bal tegen de touwen joeg.

Tien minuten na de rust scoorde Velthuis de 5-0 en Frank Polman tekende voor de 6-0. In de 67e en 82e minuut was het Noah Schuurman die de stand een iets dragelijker aanzien gaf.

Ingang HHCHARDENBERG - Rabobank Vaart en Vechtstreek is de nieuwe hoofdsponsor jeugdvoetbal van HHC Hardenberg.

De bank is trots op haar nieuwe rol, want de jeugdafdeling vormt het fundament voor de toekomst. HHC gaat op zoek naar een nieuwe hoofdsponsor voor de hele vereniging voor het komende seizoen, naast onze bestaande hoofdsponsor Nijhof Wassink.

Rabobank komt op de shirts van de jeugdelftallen te staan. Rabobank-directievoorzitter Jeroen Broeknellis vertelt trots: “We zijn blij met onze nieuwe rol als sponsor van talent. En deze partnership staat symbool voor de nieuwe koers van de bank. We willen op een moedige en betrokken wijze en de nodige ondernemerschap het verschil maken voor de huidige en toekomstige generaties. Zowel in Hardenberg als in de rest van Nederland.”

Bert Beun, de voorzitter van HHC Hardenberg, is tevens enthousiast. “HHC Hardenberg is trots dat Rabobank heeft gekozen om de komende jaren hoofdsponsor te blijven en haar aandacht nog meer op de jeugd te richten”, zegt Beun. “Het gevolg hiervan is een impuls voor onze trainers en ons jeugdkledingplan. Het extra cadeau in de vorm van jassen voor leiders en trainers van onze jeugd is een lang gekoesterde wens die nu in vervulling gaat. Bovendien ontstaat er nu ruimte voor een derde hoofdsponsor, welke samen met Nijhof Wassink op de shirts van HHC 1 kan prijken. De zoektocht en daarmee verdere groei van HHC kan beginnen.”

Rabobank is trots dat zij al jaren hoofdsponsor van de hele vereniging is en spreekt haar waardering uit over de prettige samenwerking met HHC Hardenberg. HHC spreekt op zijn beurt de waardering uit voor Rabobank. “We zijn Rabobank erg content met een partner als de Rabobank en we zijn blij dat jarenlang trouw hoofdsponsorschap op deze manier wordt doorgezet.”

Luister Live

Nu en Straks

13:00-15:59
Non-stop
16:00-16:59
Strictly Country
17:00-18:59
Gloriesound
19:00-20:59
De Grote Beer Draait Door
21:00-23:59
Non-stop

Luister onderweg met TuneIn

Omroep NOOS maakt deel uit van de samenwerkende omroepen Vechtdal Breed

NOOS op Twitter