NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

HARDENBERG - Op de Markt in Hardenberg strijden woensdag 27 juni de 28 beste teams in de regiofinale van het KNVB Straatvoetbaltoernooi.

De teams hebben zich geplaatst via één van de lokale voorrondes waaraan in totaal ongeveer 800 kinderen meededen. De regiofinale staat onder leiding van de combinatiefunctionarissen van de gemeente Hardenberg.

De 28 deelnemende teams komen uit in zes categorieën:

  • Meisjes 8-10
  • meisjes 11-12
  • meisjes 13-15
  • jongens 8-10
  • jongens 11-12
  • jongens 13-15 jaar

Programma woensdag 27 juni:

  • 13.30 – 15.30 uur Meiden en jongens 8-10 jaar
  • 15.30 – 17.30 uur Meiden en jongens 11-12 jaar
  • 18.00 – 20.00 uur Meiden en jongens 13-15 jaar

Aan het eind van ieder tijdvak is een prijsuitreiking.

Side Events
Naast het straatvoetbal zijn er verschillende side events voor zowel deelnemers als publiek. Zo is de regiofinale voor iedereen een leuke middag uit. De teams krijgen een graffiti workshop, waarin ze onder leiding van een echte graffitikunstenaar een spandoek maken voor hun team.

De Oranje Experience bus staat op de Markt met daarin de echte gewonnen beker van de Oranje Leeuwinnen. In de bus zijn met een VR-bril de beelden te zien van de Europese titel. Verder kunnen bezoekers hun skills laten zien bij het dribbelparcours en in de pannakooi. De Oranje Experience, het dribbelparcours en de pannakooi zijn voor iedereen gratis toegankelijk.

DEDEMSVAART - Deze zomer gaat er flink worden gesport aan de Kotermeer als het aan Roy van Zijl van The Training Club en Ruben Drost van De Stuw ligt.

Samen nemen ze het initiatief voor de Kotermeersessies. Het idee er achter is dat de krachten van verschillende sportaanbieders worden gebundeld om tot een gezellige sportavond te komen voor jong en oud. Zo wordt er vanuit The Training Club Bootcamp en Boksen aangeboden en is Zer0 Freerunnen aanwezig met een Freerun en Breakdance workshop. Het jongerenwerk van De Stuw neemt de pannakooi mee. Aan alle lessen kan gratis worden deelgenomen. Wel is belangrijk dat je je voor de tijd op geeft.

“Sporten is niet alleen gezond, maar vooral ook heel leuk en daarnaast verbindt het ook nog, zegt Ruben Drost van De Stuw. Alleen sporten is leuk, maar samen sporten is nog leuker”. Lijkt het jou leuk om aan te haken bij de Kotermeersessies dan kan dat! Hoe meer zielen, hoe meer vreugd. Het idee er achter is dat de organisaties gratis de lessen aanbieden om op die manier te laten zien wat ze aan te bieden hebben.

Data en meer informatie

Vooralsnog zijn er vier data gekozen om te gaan sporten. Deze zijn woensdagavond 11 juli, 25 juli, 8 augustus en 22 augustus tussen 19:00 en 21:00. Exacte aanbod voor elke avond volgt voor die tijd. Wil je aanhaken of mee doen? Neem dan contact op met Ruben Drost via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via 06-33703749.

Corner voetbaltoernooiDEDEMSVAART - Op een zonovergoten sportpark de Boekweit werd zaterdag voor de zevende keer het 7x7 de Corner voetbaltoernooi georganiseerd.

Tweeëntwintig teams gingen de sportieve strijd met elkaar aan. Maximaal vier KNVB spelers mochten deel uitmaken van een team en slechts twee van hen mochten in het eerste team van hun club voetballen. Ook moesten in de teams minimaal twee vrouwen zijn opgenomen waarvan er altijd één op het veld moest staan.

Na een lange voetbaldag werd het team van Jan van Slooten de winnaar van het toernooi. Ebbers Groenprojecten werd tweede. Het eerste team van 't Dorp legde beslag op de derde plaats en Robs New Hairline werd vierde.

samenwerking prins en vv dedemsvaartDEDEMSVAART - Met ingang van seizoen 2018/2019 zal Prins Sport vier jaar de trotse kledingpartner zijn van S.C.D. ’83, S.V. Dedemsvaart en J.V.C. Dedemsvaart.

De vier partijen bevestigen hiermee het positieve gevoel wat is ontstaan na de oriënterende gesprekken. Dit betekent dat Prins Sport naast de sportkleding ook het spelmateriaal zal gaan leveren.

Een prettige bijkomstigheid is dat Robert Prins met ingang van augustus 2018 een sportzaak zal gaan openen in Dedemsvaart onder de naam Prins Sport. “Er is een mooi aanbod aan winkels, een sportzaak missen we echter nog elke dag, is iets dat we vaak horen”, aldus Robert Prins. Naast sportkleding is er in de winkel straks ook een uitgebreide lijn te vinden op het gebied van vrijetijdsmode.

De sponsorcommissies van de voetbalverenigingen hebben bewust de samenwerking opgezocht. “Wij merken aan elkaar dat we eigenlijk aan een half woord genoeg hebben en de samenwerking onderling uitstekend verloopt. Elkaar versterken en samen voetballend Dedemsvaart naar een hoger niveau tillen. Uiteindelijk heeft dit nu geresulteerd in een gezamenlijke kledingcontract waar iedereen erg tevreden mee is. Wij kijken erg uit naar de samenwerking met Robert Prins!” zegt Roland Knol ook namens Guido van Zijl en Thomas Snoeijer.

HARDENBERG - Het prachtige tennispark met 10 buitenbanen op de Boshoek in Hardenberg is dit najaar het toneel van de Overijsselse District Tennis Masters.

De KNLTB (Koninklijke Nederlandse Lawn Tennisbond) laat weten dat het nieuwe Hardenbergse tennispark een uitstekende locatie is om dit jaar de Masters te organiseren. Erik Bruinsma, bestuurslid, is erg trots dat de keuze op Hardenberg is gevallen.

In Hardenberg worden in het weekend van vrijdag 21 tot en met zondag 23 september de beste tennissers van Overijssel ontvangen. Er vinden ruim 80 wedstrijden plaats in het dames- en herenenkelspel. De acht best presterende tennissers en tennissters, in elke speelsterkte categorie, op de ranglijst worden door de KNLTB uitgenodigd om in een afvalschema tegen elkaar te strijden. Het belooft een mooi tennisweekend te worden met spannende partijen op de Advantage Redcourt banen van tennisclub Hardenberg.

Luister Live

Nu en Straks

Omroep NOOS maakt deel uit van de samenwerkende omroepen Vechtdal Breed

Luister onderweg met TuneIn