NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!


Thea Michel'Boeken met Thea en Michel' is een wekelijks boekenprogramma dat live op de woensdagavond van 19.00 uur tot 20.00 uur wordt uitgezonden.
Auteurs worden geïnterviewd over hun nieuwste boek, beeldend kunstenaars en prominenten over welk boek zij belangrijk of bijzonder vinden.
Elke Michel Thea Gejagast brengt zijn of haar eigen muziek mee en vertelt waarom voor deze nummers is gekozen.

Thea Uri en Michel Oskam zijn de presentatoren en Geja Leever voert de redactie en is fotografe van 'Boeken met Thea en Michel'.

Astrid HarrewijnHet boekenprogramma 'Boeken met Thea en Michel' gaat wegens vakantie de komende vijf weken op herhaling. Dan worden vijf eerder uitgezonden interviews opnieuw uitgezonden.

Woensdag 26 juli 2017 wordt het interview met Astrid Harrewijn uit Scheveningen van 15 februari 2017 herhaald. Thea en Michel praten met haar over haar boek 'Daar heb je vrienden voor'.

Harrewijn beschrijft in 'Daar heb je vrienden voor' hoe Joost, veertig, gehuwd, schrijver, kunsthistoricus en archeoloog na een verblijf van twee maanden in Rome weer terug komt in Nederland en merkt dat het leven er toch anders uiziet dan onder de Italiaanse zon. Joost wil een kind, maar daar hoort een vrouw bij en die heeft hij niet. Hoe moet het nu verder?

Astrid Harrewijn brengt net als de andere gasten bij 'Boeken met Thea en Michel' haar eigen muziek mee. Zo zijn onder andere Dave Brubeck en Meanwhile te beluisteren. Woensdag 2 augustus 2017 is Rudi Bults uit Dedemsvaart te gast bij 'Boeken met Thea en Michel'.

Vaarmeijeer Marcel 1Marcel Vaarmeijer is woensdag 19 juli 2017 van 19.00 uur tot 20.00 uur te gast in de uitzending van 'Boeken met Thea en Michel'.

Hij wordt geïnterviewd over zijn meest recente boek 'Heelmeester'.

Marcel Vaarmeijer beschrijft in 'Heelmeester' hoe Himmel Grünewald met een scheikundig proefje zijn ouderlijk huis heeft opgeblazen, het gezin naar een voormalig hotel verhuist waar vader Karl een privékliniek begint. Vader en zoon boeken opzienbarende resultaten en lange tijd gaat het goed. Maar dan dreigt een geheim uit de Tweede Wereldoorlog de kliniek en de familie fataal te worden.

Marcel Vaarmeijer brengt, net als elke gast bij Thea en Michel, zijn eigen muziek mee. Zo zijn o.a. Queen en Marlene Dietrich te beluisteren. Volgende week wordt de uitzending van 15 februari 2017 met Astrid Harrewijn herhaald. Zij wordt dan geïnterviewd over haar boek 'Daar heb je vrienden voor'.

Rodermond Jacco 1

Jacco Rodermond, fractievoorzitter van D66 in de gemeenteraad van Hardenberg, is woensdag 12 juli 2017 van 19.00 uur tot 20.00 uur te gast in de uitzending 'Boeken met Thea en Michel'.

Thea en Michel spreken dan met hem onder andere over 'Het Nieuwe Land' van Eva Vriend. 'Het Nieuwe Land' is het verhaal van een polder die perfect moest zijn.

Uiteraard spreken Thea en Michel met Jacco Rodermond over de verdere inhoud van zijn boekenkast en of hij eigenlijk wel tijd heeft om te lezen. Ook komt zijn werk als fractievoorzitter aan de orde.

Jacco Rodermond brengt net als de andere gasten bij 'Boeken met Thea en Michel' zijn eigen muziek mee. Zo zijn onder andere Cracker en De Dijk te beluisteren. Woensdag 19 juli 2017 is Marcel Vaarmeijer te gast bij 'Boeken met Thea en Michel' Met hem spreken zij over zijn meest recente boek 'Heelmeester'.

Sybold Deen Sybold Deen is woensdag 5 juli 2017 van 19.00 uur tot 20.00 uur te gast bij 'Boeken met Thea en Michel'. Hij wordt dan geïnterviewd over 'Roodvonk- verder van huis', zijn meest recente boek.

Deen debuteerde in 2014 met 'Tijdloos – zoektocht naar de werkelijk' en in 2016 bracht hij 'Roodvonk' uit. Daarin beschrijft Sybold Deen hoe in 2037 de eerste bemande vlucht naar de planet Mars verloopt. Na een lange reis planten de astronauten op 4 april 2038 hun vlaggen op de planeet. Al snel gebeuren er onverklaarbare zaken en ontspint zich een spel van vermoedens en onverwachte ontwikkelingen. Laat de techniek hen in de steek of is er iets heel anders aan de hand?

Het is overigens de eerste keer dat het genre Science Fiction in 'Boeken met Teha en Michel' wordt besproken.

Sybold Deen brengt net als de andere gasten bij 'Boeken met Thea en Michel' zijn eigen muziek mee. Zo zijn onder andere Johnny Warman en Pink Floyd te beluisteren.

Woensdag 12 juli 2017 is Jacco Rodermond, fractievoorzitter D'66 in de gemeenteraad van Hardenberg, te gast bij 'Boeken met Thea en Michel'. Met hem praten Thea en Michel over 'Het Nieuwe Land' van Eva Vriend en uiteraard ook over de inhoud van zijn boekenkast.

Bordewijk JohanJohan Bordewijk uit Assen is woensdag 28 juni 2017 van 19.00 uur tot 20.00 uur te gast bij 'Boeken met Thea en Michel'. Hij wordt dan geïnterviewd over 'Vals', zijn meest recente boek.

Bordewijk beschrijft in 'Vals' de wereld van vastgoed, havenbaronnen, en louche zaken.

De hoofdpersoon Eva gaat samen met haar ex Micheal de strijd aan tegen een onbekende vijand. Dan blijkt dat ze meer gemeen hebben dan ze aanvankelijk dachten, maar ook dat de zaken heel anders liggen dan ze elkaar hebben voorgespiegeld.

Johan Bordewijk brengt net als de andere gasten bij 'Boeken met Thea en Michel' zijn eigen muziek mee. Zo zijn onder andere Stevie Wonder en Shaun Mendes te beluisteren.

Woensdag 5 juli 2017 is Sybold Deen te gast bij 'Boeken met Thea en Michel'. Hij wordt dan geïnterviewd over zijn boek 'Roodvonk'.

Anja DalhuisenAuteur en zangeres Anja Dalhuisen is woensdag 21 juni 2017 van 19.00 uur tot 20.00 uur te gast bij Omroep NOOS in de uitzending van 'Boeken met Thea en Michel'.Zij wordt dan geïnterviewd over haar boek 'Lieve Boris'.

Anja beschrijft in 'Lieve Boris' hoe de zwangerschap van Boris verloopt en hoe dramatisch dit eindigt. In dagboekfragmenten en liedteksten schrijft ze hoe het met haar en haar man Ad gaat na het voortijdig overlijden van Boris. Wat ze meemaken en wanneer ze zich zwak en sterk voelen. Ze beschrijft hoe zij deze zware periode hebben doorstaan, maar ook hoe de andere kinderen het hebben ervaren.

Lieve Boris'Lieve Boris' is een boek over het mooiste kind en tevens het bewijs dat door liefde zelfs het zwartste zwart weer licht kan worden. En dat alles in een zeer persoonlijk boek.

Tijdens de uitzending wordt een prijsvraag gehouden en de winnaar ontvangt een exemplaar van 'Lieve Boris'.

Anja Dalhuisen brengt net als de andere gasten bij 'Boeken met Thea en Michel' haar eigen muziek mee. Zo is onder andere Etta James te beluisteren. Maar Anja zingt, begeleid door haar man, ook een aantal zeer persoonlijke nummers. Woensdag 28 juni 2017 is Johan Bordewijk te gast bij 'Boeken met Thea en Michel'. Met hem praten Thea en Michel over zijn nieuwste boek 'Vals'.

Luister Live

Nu en Straks

00:00-13:59
Non-stop
14:00-15:59
Music Memories (H)
16:00-17:59
Non-stop
17:00-17:59
NOOS Magazine (H)
18:00-18:59
Vechtdal Politiek

Luister onderweg met TuneIn

Omroep NOOS maakt deel uit van de samenwerkende omroepen Vechtdal Breed

NOOS op Twitter