NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!


Thea Michel'Boeken met Thea en Michel' is een wekelijks boekenprogramma dat live op de woensdagavond van 19.00 uur tot 20.00 uur wordt uitgezonden.
Auteurs worden geïnterviewd over hun nieuwste boek, beeldend kunstenaars en prominenten over welk boek zij belangrijk of bijzonder vinden.
Elke Michel Thea Gejagast brengt zijn of haar eigen muziek mee en vertelt waarom voor deze nummers is gekozen.

Thea Uri en Michel Oskam zijn de presentatoren en Geja Leever voert de redactie en is fotografe van 'Boeken met Thea en Michel'.

Anja DalhuisenAuteur en zangeres Anja Dalhuisen is woensdag 21 juni 2017 van 19.00 uur tot 20.00 uur te gast bij Omroep NOOS in de uitzending van 'Boeken met Thea en Michel'.Zij wordt dan geïnterviewd over haar boek 'Lieve Boris'.

Anja beschrijft in 'Lieve Boris' hoe de zwangerschap van Boris verloopt en hoe dramatisch dit eindigt. In dagboekfragmenten en liedteksten schrijft ze hoe het met haar en haar man Ad gaat na het voortijdig overlijden van Boris. Wat ze meemaken en wanneer ze zich zwak en sterk voelen. Ze beschrijft hoe zij deze zware periode hebben doorstaan, maar ook hoe de andere kinderen het hebben ervaren.

Lieve Boris'Lieve Boris' is een boek over het mooiste kind en tevens het bewijs dat door liefde zelfs het zwartste zwart weer licht kan worden. En dat alles in een zeer persoonlijk boek.

Tijdens de uitzending wordt een prijsvraag gehouden en de winnaar ontvangt een exemplaar van 'Lieve Boris'.

Anja Dalhuisen brengt net als de andere gasten bij 'Boeken met Thea en Michel' haar eigen muziek mee. Zo is onder andere Etta James te beluisteren. Maar Anja zingt, begeleid door haar man, ook een aantal zeer persoonlijke nummers. Woensdag 28 juni 2017 is Johan Bordewijk te gast bij 'Boeken met Thea en Michel'. Met hem praten Thea en Michel over zijn nieuwste boek 'Vals'.

Koert KosterKoert Koster is woensdag 14 juni 2017 van 19.00 uur tot 20.00 uur te gast in de uitzending 'Boeken met Thea en Michel'.

Thea en Michel spreken dan met hem over zijn boek 'Ik ben Allochtoon'. Hierin daagt Koster de lezer uit om vanuit een theologsche reflectie kritisch te kijken naar de vanzelfsprekendheden en vooroordelen ten aanzien van vluchtelingen.

Uiteraard spreken Thea en Michel met hem over de plek die hij in dit thans zo relevante thema inneemt.

Koert Koster brengt net als de andere gasten bij 'Boeken met Thea en Michel' zijn eigen muziek mee. Zo zijn onder andere Thé Lau en Claudia de Breij te beluisteren.

Woensdag 21 juni 2017 is Anja Dalhuisen te gast bij 'Boeken met Thea en Michel'. Met haar spreken zij over haar pas verschenen en zeer persoonlijke boek 'Lieve Boris'.

Beek Visserr 1

Auteur Marlen Beek-Visser is woensdag 27 juni 2017 van 19.00 uur tot 20.00 uur te gast in de uitzending van 'Boeken met Thea en Michel'. Zij wordt dan geïnterviewd over haar roman 'Meesterdeal'.

Beek Visser 4Beek-Visser beschrijft in 'Meesterdeal' hoe de hoofdpersoon Bo ontdekt dat haar dochter Eva (16) een verhouding heeft met haar mentor van 42. Dit brengt uiteraard de nodige spanningen met zich mee binnen het gezin. Bo vlucht in haar vrijwilligerswerk bij een Hulplijn en komt in aanraking met Emiel, die een bijzondere aantrekkingskracht op haar heeft. Deze Emiel weet een manier om Bo te helpen....

In 'Meesterdeal' snijdt Marlen Beek-Visser het ethische vraagstuk aan van een relatie tussen een leerlinge en haar docent. Hoe fout is de docent eigenlijk? En is alles geoorloofd als je je kind wil beschermen tegen de gevolgen van een ongelijkwaardige relatie?

Tijdens de uitzending wordt een prijsvraag gehouden en de winnaar ontvangt een exemplaar van 'Meesterdeal'.

Marlen Beek-Visser brengt net als de andere gasten bij 'Boeken met Thea en Michel' haar eigen muziek mee. Zo zijn onder andere Queen en Calvin Harris te beluisteren.

Woensdag 14 juni 2017 is Koert Koster te gast bij 'Boeken met Thea en Michel'. Met hem praten Thea en Michel onder andere over zijn boek 'Ik ben allochtoon'. 

Loes Visser 1Loes Visser, dirigent van het Britten Jeugd Strijkorkest uit Zwolle, is woensdag 31 mei 2017 van 19.00 uur tot 20.00 uur te gast in de uitzending 'Boeken met Thea en Michel'.

Thea en Michel spreken dan met haar onder andere over 'Singing in the Brain' van Eric Scherder.

Scherder beschrijft waarom muziek en muziekbeoefening van groot belang zijn voor de ontwikkeling van de hersenen van jonge kinderen, maar ook de effecten van muziek op het brein van volwassenen.

Uiteraard spreken Thea en Michel met Loes Visser over de verdere inhoud van haar boekenkast en  of zij eigenlijk wel tijd heeft om te lezen. Ook komt haar werk als dirigent van het Britten Jeugd Strijkorkest aan de orde.

Loes Visser brengt net als de andere gasten bij 'Boeken met Thea en Michel' haar eigen muziek mee. Zo zijn onder andere Ernst Bloch en het Britten Jeugd Strijkorkest zelf te beluisteren.

Woensdag 7 juni 2017 is Marlen Beek-Visser te gast bij 'Boeken met Thea en Michel'. Met haar praten Thea en Michel over haar nieuwste boek 'Meesterdeal'.

Betzema 1

Boudewijn Betzema is woensdag 24 mei 2017 van 19.00 uur tot 20.00 uur te gast in de uitzending 'Boeken met Thea en Michel'.Thea en Michel spreken dan met hem onder andere over zijn dichtbundel 'Dwarsdoor'. 

Betzema was tot voor kort dichter van de provincie Overijssel. Hij maakte daarbij onder andere naam als troostdichter. In 'Dwarsdoor' leren we Boudewijn Betzema kennen als een veelzijdig dichter, zowel door de inhoud van zijn gedichten als door de typografie van 'Dwarsdoor'. Uiteraard spreken Thea en Michel met hem ook over de verdere inhoud van zijn boekenkast en zijn andere activiteiten.

Boudewijn Betzema brengt net als de andere gasten bij 'Boeken met Thea en Michel' zijn eigen muziek mee. Zo zijn onder meer Helene Grimaud en Daniël Lohues te beluisteren. Woensdag 31 mei 2017 is Loes Visser te gast bij 'Boeken met Thea en Michel'. Zij is dirigent van het Britten Jeugd Strijkorkest en komt vertellen over een boek dat voor haar belangrijk is.

Douwe PrinsseHARDENBERG - Douwe Prinsse, wethouder in de gemeente Hardenberg, is woensdag 17 mei 2017 van 19.00 uur tot 20.00 uur te gast bij Omroep NOOS in de uitzending 'Boeken met Thea en Michel'.

Thea en Michel spreken dan met hem onder andere over 'het Nieuwe Land' van Eva Vriend. 'Het Nieuwe Land' is het verhaal van een polder die perfect moest zijn.

Uiteraard spreken Thea en Michel met Douwe Prinsse over de verdere inhoud van zijn boekenkast en of hij eigenlijk wel tijd heeft om te lezen. Ook komt zijn werk als wethouder aan de orde. Douwe Prinsse brengt net als de andere gasten bij 'Boeken met Thea en Michel' zijn eigen muziek mee. Zo zijn onder andere Eric Clapton en Adele te beluisteren.

Woensdag 24 mei 2017 is Boudewijn Betzema, dichter, te gast bij 'Boeken met Thea en Michel'

Luister Live

Nu en Straks

19:00-19:59
Houdbaar Tijmen
20:00-20:59
Listen Up!
21:00-22:59
Clubstitute
23:00-23:59
Non-stop
00:00-7:59
Non-stop

Luister onderweg met TuneIn

Omroep NOOS maakt deel uit van de samenwerkende omroepen Vechtdal Breed

NOOS op Twitter