NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

Simon SoesanSimon Soesan (Haifa, Israël) is woensdag 31 oktober 2018 van 19.00 uur tot 20.00 uur te gast in de uitzending van 'Boeken met Michel'. Michel spreekt dan met hem over zijn verhalenbundel 'Ik ben jij'.

Met 'Ik ben jij' brengt Simon Soesan zijn vierde bundel uit.

In deze bundel laat Soesan, zelf Jood en overtuigd van de gelijkheid van mensen, zien dat vriendschap en verbondenheid tussen Joden, Arabieren, Moslims en Christenen wel degelijk mogelijk is.

Humoristiche anekdotes wisselt hij af met serieuze verhalen. Zo vertelt Soesan over de nasleep van en effecten op het land en zijn premier van een aanslag met veel doden, maar ook over een strijd van opstandige bejaarden om een parkeerplaats in Tel Aviv. Ook laat Soesan zien hoe mensen van verschillende religieuze opvattingen als vrienden met elkaar kunnen omgaan.

Simon Soesan woont sinds 1956 in Haifa (Israël). Hij publiceert columns in diverse kranten en periodieken, binnen en buiten Israël.

Hij schreef eerder 'Pita met hagelslag', Patatje vrede' en 'Apoetaah!'.

Soesan brengt net als de andere gasten bij 'Boeken met Michel' zijn eigen muziek mee. Zo zijn onder andere Billy Joel en Bobby Goldsboro te beluisteren.

Woensdag 7 november 2018 is van 19.00 uur tot 20.00 uur Christane Nitsche (Duitsland) te gast bij 'Boeken met Michel'. Michel spreekt dan met haar over het gezamenlijke boek 'Vechtverhalen/Vechtegeschichten', een grensoverschrijdend literatuurproject. Ook nemen twee auteurs deel aan het gesprek,.

Luister Live

Luister onderweg met TuneIn