NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

Heijink en Stoeten

Hendrie Heijink en Henk Stoeten zijn woensdag 8 november 2017 van 19.00 uur tot 20.00 uur te gast in de uitzending van 'Boeken met Michel'. Zij worden dan geïnterviewd over het boek 'Roerig Hardenberg'.

In 'Roerig Hardenberg' wordt aan de hand van verhalen van ooggetuigen uit die tijd beschreven hoe in december 1979 de 'hel' uitbrak in Hardenberg. Een groep jongeren ging in het eerste weekeinde van december 1979 de confrontatie aan met het gezag. De politie moest een aantal keren hard ingrijpen en de toenmalige burgemeester Van Splunder werd zelfs bedreigd.

In 'Roerig Hardenberg' wordt beschreven hoe een en ander kon gebeuren. Het bijzondere aan dit boek is dat veel hoofdrolspelers uit die tijd hun medewerking aan de totstandkoming van 'Roerig Hardenberg' hebben verleend. Op basis van hun verhalen en foto's uit die tijd wordt een tijdsbeeld geschetst dat uniek is in de geschiedenis van Hardenberg.

Heijink en Stoeten brengen net als de andere gasten bij 'Boeken met Michel' hun eigen muziek mee. Zo zijn onder andere Nick Love en David Bowie te beluisteren.

Woensdag 15 november 2017 is Linda Jansma te gast bij 'Boeken met Michel'. Zij wordt dan van 19.00 uur tot 20.00 uur geïnterviewd over haar boek 'Uitverkoren'.

Luister Live

Nu en Straks

Luister onderweg met TuneIn