NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

Joop van Wijk Bep Voskuijl lezing 2017 1Joop van Wijk uit Rheden is woensdag 6 juni 2018 van 19.00 uur tot 20.00 uur te gast in de uitzending van 'Boeken met Michel'. Michel spreekt dan met hem over zijn nieuwste boek 'Bep Voskuijl. Het zwijgen voorbij'

In 'Bep Voskuijl. Het zwijgen voorbij' beschrijft Joop van Wijk in samenwerking met Jeroen de Bruyn hoe zijn moeder Bep Voskuijl als jongste helpster in het Achterhuis in Amsterdam de familie Frank hielp bij hun onderduik tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het boek geeft inzicht hoe zowel de onderduikers als de helpers elke dag weer onder druk stonden om te overleven. Het laat zien hoe Bep met haar vader Johan Voskuijl, de maker van de boekenkast, en met de andere helpers dag na dag instond voor de veiligheid van de onderduikers en hoe de krankzinnige oorlog haar leven nog decennia lang beïnvloedde.

Joop van Wijk is de jongste zoon van Bep Voskuijl, Hij was als marketing-communicatiemanager verbonden aan NRC Hansdelsblad en Algemeen Dagblad.

Hij brengt net als de andere gasten bij 'Boeken met Michel' zijn eigen muziek mee. Zo zijn onder andere Mireille Mathieu en Lex Goudsmit te beluisteren.

Woensdag 13 juni 2018 is van 19.00 uur tot 20.00 uur Saskia Harkema te gast bij 'Boeken met Michel'. Michel spreekt dan met haar over 'Blijven of gaan', waarin Harkema beschrijft hoe zij Syrische vrijheidsstrijders heeft ontmoet die streden tegen IS.

Luister Live

Nu en Straks

Luister onderweg met TuneIn