NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

Anthonie HolslagAnthonie Holslag uit Amsterdam is woensdag 23 mei 2018 van 19.00 uur tot 20.00 uur te gast in de uitzending van 'Boeken met Michel'. Michel spreekt dan met hem over zijn verhalenbundel 'In het Kille Ochtendlicht.'

In 'In het Kille Ochtendlicht' gaat het in de verhalen over wat er is overgebleven als het laagje beschaving en vernis is weggetrokken en de wereld in haar volledige naaktheid te zien is. De verhalen gaan over een terugkerende mist die dood en verderf zaait. In de bundel 'In het Kille Ochtendlicht' komen essentiƫle vragen naar voren over onder andere onze donkere kanten, over de psyche. Holslag nodigt de lezer uit in de spiegel te kijken en diens ware ik in het kille ochtendlicht te zien.

Anthonie Holslag publiceerde in 2012 zijn eerste bundel 'Zwarte Muren' en in 2013 verscheen zijn novelle 'De kerstboom'. De opbrengst van zijn verzamelde werken 'Een bloedovergoten dageraad' (2014) heeft Anthonie Holslag gedoneerd aan 'War Trauma Foundation', die zich inzet om Yezidivrouwen die de slavernij van ISIS zijn ontvlucht te helpen.

Hij brengt net als de andere gasten bij 'Boeken met Michel' zijn eigen muziek mee. Zo zijn onder andere Pearl Jam en Eat the Elephant te beluisteren.

Woensdag 30 mei 2018 is van 19.00 uur tot 20.00 uur Monique Steenvoroden te gast bij 'Boeken met Michel'. Michel praat dan met haar over haar boek 'Kind, wat geef ik je mee...'.

Luister Live

Nu en Straks

Luister onderweg met TuneIn