NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

Ingrid vd VeldeWoensdag 16 mei 2018 presenteren de makers van het bekende radioprogramma 'Boeken met Michel' een speciale thema-uitzending over 'De Ommerschans'. Het programma begint om 19.00 uur en duurt tot 21.00 uur.

In het twee uur durende programma staat De Ommerschans centraal. Naar verwachting besluit de UNESCO in juli van dit jaar of de Koloniën van Weldadigheid de status van werelderfgoed krijgen. Tot die Koloniën van Weldadigheid behoort ook De Ommerschans in Balkbrug.

Harm KerdijkIn het begin van de 19e eeuw zijn in Nederland 'luilevende armen' die in plaats van te werken liever hun hand ophouden. Gemeentebesturen uit heel Nederland zonden hun bedelaars naar het bedelaarsgesticht De Ommerschans waar ze werden heropgevoed tot hardwerkende burgers. Maar of dat is gelukt en iedere naar De Ommerschans getransporteerde 'bedelaar' ook echt een bedelaar was is maar zeer de vraag.

Michel ontvangt op 16 mei Wil Schackmann, auteur van onder andere 'De Bedelaarskolonie', Ingrid van der Velde en Henk Michel van De Vereniging Ommerschans en Henk Kerdijk van de Joseph Wresinski Cultuur Stichting die thans met 'De Omzieners' een tournee in theaters in heel Nederland maakt met een voorstelling over armoede die nu ook nog steeds voor veel mensen geldt.

Wil Schackmann

Michel spreekt met de gasten over de Bedelaarskolonie, de armoede toen en nu en wat dat voor mensen betekende en nu nog steeds betekent om arm te zijn.

Henk MichelWoensdagmiddag 16 mei is er van 15.30 uur tot 17.00 uur een 'Greet&Meet' met Wil Schackmann bij boekhandel Heijink aan de Markt in Hardenberg. Daar zal Schackmann over zijn boek 'De Bedelaarskolonie' vertellen en kan men kennis maken met de auteur.

De gasten brengen net als altijd het geval is bij 'Boeken met Michel' hun eigen muziek mee. Zo is Ramses Shaffy te beluisteren en zal het 'Pauperkoor' live in de studio optreden.

Woensdag 23 mei 2018 is Anthonie Holslag gast bij 'Boeken met Michel'. Michel spreekt dan met hem over zijn verhalenbundel 'In het Kille Ochtendlicht'.

Luister Live

Nu en Straks

Luister onderweg met TuneIn