NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

foto JohanAuteur Johan van den Ende uit Assen is woensdag 7 februari 2018 van 19.00 uur tot 20.00 uur te gast bij 'Boeken met Michel'. Hij wordt dan geïnterviewd over 'Witter Zwart', zijn debuutroman.

Van den Ende beschrijft in 'Witter Zwart' hoe moeilijk het is om keuzes te maken. En juist in omstandigheden die niet te beïnvloeden zijn. De Italiaan en SS-officier Marco Sebastini Corletti wordt tijdens de Tweede Wereldoorlog in kamp Dachau en later in het geannexeerde Italïe voortdurend met deze vraag geconfronteerd. Door zijn toenemende twijfel over het naziregime gaat Marco op zoek naar antwoorden op essentiële levensvraagstukken, maar nog meer zoekt hij zichzelf. Wanneer hij verliefd wordt op een joodse violiste lijken de tegenstrijdige werelden waarin Marco leeft onverenigbaar.

Johan van den Ende heeft zes jaar gewerkt aan 'Witter Zwart'. Zo heeft Van den Ende onder andere veel onderzoek gedaan naar historische feiten.

Tijdens de uitzending wordt een prijsvraag gehouden en Johan van den Ende stelt een gesigneerd exemplaar van 'Witter Zwart' beschikbaar voor de winnaar.

Johan van de Ende brengt net als de andere gasten bij 'Boeken met Michel' zijn eigen muziek mee. Zo zijn onder andere Marco Borsato en Sjors van der Panne te beluisteren.

Woensdag 14 februari 2018 is Gitta Luiten, fractievoorzitter PvdA Hardenberg gast bij 'Boeken met Michel'.

Luister Live

Nu en Straks

14:00-15:00
Non-Stop Maandagmiddag
15:00-18:00
Schijven voor Bedrijven (H)
18:00-20:00
Non-Stop Maandagavond
19:00-20:00
Duna
20:00-22:00
De Stamtafel

Luister onderweg met TuneIn