NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

druppel gifAuteur Wilma Geldof is woensdag 22 maart 2017 van 19.00 uur tot 20.00 uur te gast bij 'Boeken met Thea en Michel'.
Zij wordt dan geïnterviewd over haar roman 'Elke dag een druppel gif'.

Geldof beschrijft in 'Elke dag een druppel gif' hoe Maarten tijdens de Tweede Wereldoorlog als NSB-kind het mikpunt is van pesterijen. Zijn oudere broer vecht aan het Oostfront en sneuvelt daar. Maarten wordt tot grote trots van zijn vader toegelaten tot de zgn Reichsschule, een 'Hitlerschool'. Als Duitsland uiteindelijk capituleert begint voor Maarten pas echt de oorlog. Als hij negentien jaar is, krijgt hij een relatie met Hanne. Zij is fel anti-nazi en Maarten kan niet langer zwijgen over zijn verleden. Er is iets wat hij als dertienjarige heeft gedaan wat mogelijk grote gevolgen heeft …

Wilma Geldof 2Wilma Geldof deed voor dit boek grondig onderzoek en interviewde twee voormalige leerlingen van de Reichsschule in Valkenburg. Het resultaat is een aangrijpend portret van een overtuigd NSB-kind dat de pech had op te groeien in het verkeerde gezin op het verkeerde moment.

'Elke dag een druppel gif' is bekroond met de Thea Beckmanprijs 2015.

Tijdens de uitzending wordt een prijsvraag gehouden en de winnaar ontvangt een door Wilma Geldof gesigneerd exemplaar van haar roman 'Elke dag een druppel gif'.

Wilma Geldof brengt net als de andere gasten bij 'Boeken met Thea en Michel' haar eigen muziek mee. Zo zijn onder andere Giuseppe Lombardo en Preisner te beluisteren.

Woensdag 29 maart 2017 is Nico Arkes te gast bij 'Boeken met Thea en Michel'. Met hem praten Thea en Michel onder andere over het boek 'Kun je een rups leren vliegen'.

Luister Live

Nu en Straks

10:00-12:00
Kerk op Zondag
12:00-13:00
Gewijde Muziek
13:00-15:00
Non-Stop Zondagmiddag
15:00-16:00
Boeken met Michel (H)
16:00-17:00
Strictly Country

Luister onderweg met TuneIn