NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

Woensdag 3 mei 2017 presenteren de makers van het bekende radioprogramma 'Boeken met Thea en Michel' een speciale thema-uitzending over 'Nederlands-Indië tijdens de Tweede Wereldoorlog en de periode vlak daarna.Het programma begint om 18.00 uur in plaats van 19.00 uur en duurt tot 20.00 uur.

In het twee uur durende programma staat Nederlands-Indië centraal.
Normaal gesproken gaat in mei veel aandacht uit naar het einde van de Tweede Wereldoorlog in Nederland, maar in Nederlands-Indië woedde ook een oorlog en die was nog niet voorbij!

Thea en Michel ontvangen 3 mei twee mannen die in Nederlands-Indië hebben gediend.
Felix BakkerFelix Bakker, die geboren is in Batavia (nu Djakarta) en in dienst van het Nederlands-Indisch leger heeft gevochten in Indië, aan de Birma-spoorlijn heeft gewerkt en in een kamp is geinterneerd en Leen Scholten, in Nederland geboren en als dienstplichtig soldaat ook naar Nederlands-Indië was, maar niet actief heeft deelgenomen aan de gevechtshandelingen. Beide mannen zijn inmiddels 90 jaar oud, maar in de periode waarin het zich afspeelde waren het nog jongens.

Leen ScholtenBakker, kind van een Nederlandse vader en een Indische moeder heeft vanaf zijn jeugd moeten vechten om erbij te horen. Hij moest zich altijd waar maken. Bij de Indiers en bij de Nederlanders.Scholten, in Nederland geboren, kind van Nederlandse ouders had een gewone jeugd. Voor zijn numer ging hij naar Nederlands-Indië, maar heeft niet deelgenomen aan de gevechten. Twee jongens die elk een volkomen andere kant van de strijd in Nederlands-Indië hebben meegemaakt.

Woensdag 3 mei praten Thea en Michel met hen over hun zo verschillende ervaringen in Nederlands-Indië.

Uiteraard zullen Bakker en Scholten ook hun mening geven op de ontwikkelingen die thans in Zuid-Oost Azië plaatsvinden.

Voor deze thema-uitzending werken Thea en Michel samen met het Landelijk Steunpunt Gastspekers WO II-Heden van het Herinneringskamp Westerbork en het Veteranen Ontmoetings Centrum in Hardenberg.

De speciale uitzending woensdag 3 mei 2017 is van 18.00 uur tot 20.00 uur.

Luister Live

Nu en Straks

10:00-12:00
Kerk op Zondag
12:00-13:00
Gewijde Muziek
13:00-15:00
Non-Stop Zondagmiddag
15:00-16:00
Boeken met Michel (H)
16:00-17:00
Strictly Country

Luister onderweg met TuneIn