NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

Brenda MeulemanAuteur Brenda Meuleman is woensdag 6 december 2017 van 19.00 uur tot 20.00 uur te gast bij 'Boeken met Michel'. Zij wordt dan geïnterviewd over haar nieuwste boek 'Felle streken'.

Meuleman beschrijft in 'Felle streken' hoe Anthonie van Dyck, kunstschilder en wonderkind, is uitgegroeid tot een van de meest vermaarde kunstschilders van Antwerpen. Het is dan het jaar 1620. Op dat moment werkt Van Dyck als hoofdassistent van de beroemde Rubens. Een aanbod om voor King James, koning van Groot Brittannïe te komen werken kan Van Dyck niet weerstaan en hij laat alles achter en vertrekt. Hij laat niet alleen Rubens achter maar ook zijn familie. Waarom vertrok Anthonie van Dyck zo overhaast, waarom brengt hij de achterblijvers zo in moeilijkheden en waartoe leidt dit alles?

Na 'Het verraad van Julia' (2016) is 'Felle streken' de tweede historische roman die Brenda Meuleman uitbrengt.

Brenda Meuleman studeerde bedrijfscommunicatie en kunstgeschiedenis.

Tijdens de uitzending wordt een prijsvraag gehouden en de te winnen prijs is een gesigneerd exemplaar van 'Felle streken'.

Brenda Meuleman brengt net als de andere gasten bij 'Boeken met Michel' haar eigen muziek mee. Zo zijn onder andere UB40 en Leonard Cohen te beluisteren.

Luister Live

Nu en Straks

Luister onderweg met TuneIn