NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

Chaja Polak (Amsterdam) is woensdag 1 mei 2019 van 19.00 uur tot 20.00 uur te gast in de uitzending van 'Boeken met Michel'. Michel spreekt dan met haar over haar boek 'De MAN die geen hekel had aan joden'.

In april 1944 werden de ouders van Chaja Polak op hun onderduikadres gearresteerd en gedeporteerd naar Duitsland. Eén van de agenten die de arrestatie verrichtte, zou enkele maanden later de naaste medewerker worden van Willem van Boetzelaer in het naar hem genoemde 'commando-Van Boetzelaer', een onderdeel van de Sicherheidsdienst.

Naar aanleiding van het uitkomen van het boek 'Oorlogsouders' van de dochter van Van Boetzelaer waarin zij haar vader portretteert als iemand die weliswaar vrijwillig was toegetreden tot de Waffen-SS, de pech had zich op het verkeerde moment in de verkeerde kringen te bevinden, maar geen hekel had aan joden. Uit onderzoek blijkt dat de feiten in het boek over Van Boetzelaer niet altijd blijken te kloppen en Polak besluit haar eigen verhaal te schrijven.

In 'De MAN die geen hekel had aan joden' verweeft Polak verleden en heden tot een waarschuwing tegen gesjoemel met de feiten van de geschiedenis.

Chaja Polak schrijft romans, verhalen en poëzie. Haar werk werd genomineerd voor de Libris Literatuurprijs en is vertaald in het Engels, Duits, Deens, Italiaans en Hongaars. 'De MAN die geen hekel had aan joden' is haar eerste non-fictieboek.

Polak brengt net als de andere gasten bij 'Boeken met Michel' haar eigen muziek mee. Zo zijn onder andere Landi en Theodorakis te beluisteren.

Woensdag 8 mei 2019 is Maria Boonzaaijer (Barneveld) gast bij 'Boeken met Michel'. Michel praat dan met haar over haar boek 'Joodse Buren'.

Luister Live

Nu en Straks

10:00-12:00
Music Memories
12:00-14:00
Non-Stop Zaterdagmiddag
14:00-18:00
Sportradio
18:00-20:00
De Radioshow
20:00-21:00
Soulution

Luister onderweg met TuneIn