NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

frank krakeFrank Krake (Hengelo) is woensdag 27 maart 2019 van 19.00 uur tot 20.00 uur te gast in de uitzending van 'Boeken met Michel'.

Michel spreekt dan met hem over zijn nieuwste boek 'De laatste getuige'.

In 'De laatste getuige' beschrijft Frank Krake hoe Wim Aloserij tijdens de Tweede Wereldoorlog de Arbeitseinsatz in Duitsland ontvlucht. Hij duikt onder maar wordt uiteindelijk bij een razzia opgepakt.

Dan begint een periode waarin Wim via Kamp Amersfoort op transport wordt gezet naar Duitsland waar hij de concentratiekampen Husum en Neuengamme overleeft.

Als de oorlog bijna teneinde is belandt Wim Aloserij op het luxe cruiseschip 'Cap Arcona', dat voor anker ligt in de Lübecker Bocht. Terwijl op de wal de geallieerden Duitsland tot overgave dwingen, begaat de RAF boven water een dodelijke vergissing. Jachtvliegtuigen bombarderen meerdere schepen en in een waar inferno laten zo'n 7.000 gevangen het leven. Samen met enkele honderden opvarenden overleeft Wim Aloserij één van de grootste scheepsrampen aller tijden.

Op zijn vierennegentigste vertelt hij aan Frank Krake zijn verhaal.

Frank Krake heeft een fascinatie voor bijzondere verhalen uit de (hedendaagse) geschiedenis. Na een lezing over zijn vorige boek 'Menthol' raakte hij in gesprek met Wim Aloserij met 'De laatste getuige' als resultaat.

Krake brengt net als de andere gasten bij 'Boeken met Michel' zijn eigen muziek mee. Zo zijn onder andere The Blessing en Liza Borema te beluisteren.

Daarnaast stelt Frank Krake een gesigneerd exemplaar van 'De laatste getuige' beschikbaar voor de prijsvraag.

Woensdag 3 april 2019 is Ria Tuenter (Varsseveld) gast bij 'Boeken met Michel'. Michel praat dan met haar over haar boek 'Mam raakt kwijt' en het vervolg daarop 'Kusje voor Popje'.

Luister Live

Nu en Straks

14:00-18:00
Sportradio
18:00-20:00
De Radioshow
20:00-21:00
Soulution
21:00-23:00
Dutch Blues Radio (H)
23:00-23:59
Non-Stop Zaterdagnacht

Luister onderweg met TuneIn