NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

Josha ZwaanJosha Zwaan (Zutphen) is woensdag 27 februari 2019 van 19.00 uur tot 20.00 uur te gast in de uitzending van 'Boeken met Michel'. Michel spreekt dan met haar over haar nieuwste boek 'Emma wil leven'.

In 'Emma wil leven' beschrijft Zwaan dat bij de twaalfjarige Emma de diagnose 'Anorexia' wordt gesteld. Jarenlang strijdt ze tegen deze eetstoornis, tot ze het absolute dieptepunt bereikt. Uiteindelijk vertrekt ze in april 2016 naar Portugal voor een intensieve behandeling. Want Emma wil maar één ding: leven.

'Emma wil leven' is gebaseerd op de veel bekeken documentaire van Jessica Villerus. Het boek diept het verhaal van Emma uit. In het boek worden de perspectieven van de ouders van Emma, haar zus, vriendinnen, artsen en behandelaars afgewisseld met dagboekfragmenten en brieven van Emma zelf.

Het boek geeft een indringend beeld van de impact van anoraxia, maar vooral ook van de liefde- en hoopvolle manier waarop iedereen geprobeerd heeft Emma te helpen.

Zwaan brengt net als de andere gasten bij 'Boeken met Michel' haar eigen muziek mee. Zo zijn  onder andere Yann Tierssen en Ludovico Einaudi te beluisteren.

Daarnaast stelt Josha Zwaan een gesigneerd exemplaar van 'Emma wil leven' beschikbaar voor de prijsvraag.

Thans speelt in de Nederlandse theaters een voorstelling over Emma. Op woensdag 10 april 2019 speelt de voorstelling in theater De Voorveghter in Hardenberg. Josha Zwaan is dan ook aanwezig om boeken te signeren.

Woensdag 6 maart 2019 is Yvonne Franssen (Echt) gast bij 'Boeken met Michel'. Michel praat dan met haar over haar boek 'Schaduwen'.

Extra uitzendingen vanaf 2019

Vanaf januari 2019 wordt de live-uitzending van woensdag van 'Boeken met Michel', de zondag daaropvolgend herhaald van 15.00 uur tot 16.00 uur.

De uitzending is woensdags live (van 19.00 uur tot 20.00 uur) en wordt zondags herhaald (van 15.00 uur tot 16.00 uur). Ook te volgen via 107.2 FM en www.omroepnoos.nl. Via www.omroepnoos.nl en dan 'Radio gemist' is de uitzending ook op een later tijdstip terug te luisteren.

 

Luister Live

Luister onderweg met TuneIn