NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

Lucas ZandbergAuteur Lucas Zandberg is woensdag 4 oktober 2017 van 19.00 uur tot 20.00 uur te gast in de uitzending van 'Boeken met Michel'. Hij wordt dan geïnterviewd over zijn nieuwste boek 'De Rendementsdenker'.

Zandberg beschrijft in 'De Rendementsdenker' hoe Robert Witteveen, een pas afgestudeerde leraar, vol overtuiging aan zijn allereerste baan in het onderwijs begint. In korte tijd groeit hij uit tot een bevlogen leraar. Maar Roberts onderwijscarrière neemt een onverwachte wending met de komst van een resultaatgerichte sectormanager en de lancering van een megalomaan nieuwbouwproject door het College van Bestuur.

Lucas Zandberg schetst in 'De Rendementsdenker' hoe de werelden van de bevlogen leraar en het management dat het halen van targets essentieel vindt, met elkaar omgaan.

Lucas Zandberg schrijft voor het weblog 'Tzum'. Hij debuteerde in 2007 met de succesvolle historische roman 'Mijn leven is van mij', gevolgd door 'Mayling' (2012) en 'De vergeten prins' (2015).

Tijdens de uitzending wordt een prijsvraag gehouden en de te winnen prijs is een gesigneerd exemplaar van 'De Rendementsdenker'.

Lucas Zandberg brengt net als de andere gasten bij 'Boeken met Michel' zijn eigen muziek mee. Zo zijn onder andere Richard Marx en Tanita Tikaram te beluisteren.

Woensdag 11 oktober 2017 zijn Anouk Kwant en Marthijn Kooij te gast bij 'Boeken met Michel'. Zij worden dan van 19.00 uur tot 20.00 uur geïnterviewd over hun boek '(kwaad)aardig dagboekverhaal'.

Luister Live

Nu en Straks

Luister onderweg met TuneIn