NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

Irma JoubertDe Zuid-Afrikaanse auteur Irma Joubert is woensdag 25 oktober 2017 van 19.00 uur tot 20.00 uur te gast in de uitzending van 'Boeken met Michel'. Zij wordt dan geïnterviewd over haar nieuwste boek 'Het meisje uit het verscholen dorp'.
In haar beste Nederlands en mooiste Afrikaans vertelt Irma Joubert over haar nieuwe roman.

Joubert beschrijft in 'Het meisje uit het verscholen dorp' hoe Mentje, een tienjarig meisje in 1943 in Nunspeet meemaakt hoe vreemde mensen die door haar vader op zolder voor de Duitse bezetter verborgen worden gehouden, worden ontdekt en zowel de onderduikers als haar vader worden weggevoerd. Mentje vlucht en belandt uiteindelijk in een geheim dorp in de bossen van Vierhouten. Daar zitten inmiddels tientallen Joodse mensen verborgen. Mentje blijft maandenlang in het geheime dorp tot het ook daar te gevaarlijk wordt en ze naar een tante in Arnhem vlucht.
'Het meisje uit het verscholen dorp' legt een onverwachte verbinding tussen West-Europa en Zuid-Afrika waarbij de ontknoping onverwacht en hartverscheurend is. 'Het meisje uit het verscholen dorp' is na 'Hildegard' het tweede deel uit een trilogie.

Irma Joubert is in Pretoria (Zuid-Afrika) geboren en woont er nog steeds. Zij is bekend om haar vuistdikke historische romans waarin ze vooral aandacht besteed aan menselijke verhoudingen en waarbij emotie een belangrijke rol speelt.
Behalve in Zuid-Afrika worden haar romans ook gepubliceerd in onder andere Nederland, Duitsland en de Verenigde Staten.

De muziek die Irma Joubert meeneemt blijft een verrassing maar heeft een link met de periode waarin 'Het meisje uit het verscholen dorp' speelt.

Luister Live

Nu en Straks

Luister onderweg met TuneIn