NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

Theo Rietkerk ZWOLLE / HARDENBERG - Landstede Groep is financieel gezond en dat onderstreept de Inspectie van het Onderwijs door het zogenaamde aangepaste toezicht te stoppen en over te gaan naar het normale Basistoezicht. De inspectie geeft aan dat Landstede Groep aan de vereisten daarvoor heeft voldaan.

Bestuursvoorzitter Theo Rietkerk: “Ik ben buitengewoon verheugd met dit goede nieuws. Landstede Groep schrijft al drie jaar op rij zwarte cijfers en de kerngetallen zijn op orde. Dat is fors sneller dan we hadden verwacht. De begrotingen zijn eveneens op orde en wij investeren volop in het onderwijs. De stijgende lijn in resultaat en positieve cijfers hebben we in 2018 voortgezet.”

Onderwijs centraal
De afgelopen jaren zijn ook op organisatorisch gebied zichtbare stappen voorwaarts gezet. De koers die sinds 2014 is ingezet om het onderwijs weer centraal te zetten, heeft zijn vruchten afgeworpen. Zo is hard gewerkt aan verbetering van de onderwijskwaliteit en het realiseren van een permanente verbetercultuur. “Het feit dat we niet alleen de financiële resultaten, maar ook veel andere zaken zoals de kwaliteit van het onderwijs hebben kunnen verbeteren, is iets wat we met studenten, docenten en ander personeel gezamenlijk hebben bereikt”, aldus Rietkerk. 

Zichtbare resultaten
Deze verbetering wordt onder andere zichtbaar in de waardering van weekblad Elsevier voor het Agnieten College Nieuwleusen, het Agnieten College Wezep en het Ichthus College basiskader in Kampen. Zij zijn benoemd tot beste school van Overijssel en Gelderland. Verder laat de JOB-monitor 2018 een hogere studenttevredenheid in het mbo zien. Ook is het percentage studenten dat de opleiding verlaat met een diploma hoger dan het landelijk gemiddelde.

Ambities
Maar de lat van Landstede Groep ligt hoger. Rietkerk: “Ook onze ambities voor de komende jaren hebben we scherpgesteld. Daarom bouwen we met de medewerkers en externe relaties aan een vernieuwde strategie voor de komende vier jaar.” In het voorjaar van 2019 presenteert Landstede Groep haar nieuwe strategienota.

Luister Live

Luister onderweg met TuneIn