NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

De KoppelHARDENBERG - Op woensdagmiddag 12 december van 14.00 tot 16.00 uur organiseert Staatsbosbeheer in samenwerking met De Koppel een frisse buitenmiddag voor kinderen: ‘Help de boswachter en word een Koppelranger!’.

Deze middag ga je met de boswachter diep de Koppeltuinen in. Daar staan namelijk veel kleine boompjes. En die moeten verwijderd worden. Want het mag geen bos worden in de Koppeltuinen, zodat er ruimte blijft voor allerlei plantjes en grassen. Van de afgesneden boompjes wordt een hoop of haag gemaakt, waarin kleine dieren de winter kunnen doorbrengen of zich kunnen verstoppen. Denk daarbij aan insecten, egels of kleine vogeltjes. Je krijgt aan het eind een stempel op jouw eigen stempelkaart.

Tip: draag laarzen of stevige wandelschoenen met lekkere warme sokken.

Koppelrangers!
De boswachters van Staatsbosbeheer helpen De Koppel met het beheer en onderhoud van de tuin. In 2018 zijn ze gezamenlijk gestart met de Koppelrangers! Wil je meer weten en leren over het Vechtdal en ook Koppelranger worden, kom dan op 12 december naar De Koppel. Van 14.00 tot 16.00 uur is de boswachter aanwezig in de Koppeltuinen. Bel voor informatie tel. 0523-273388.

Luister Live

Nu en Straks

Luister onderweg met TuneIn