NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

fablabHARDENBERG - Tijdens de herfstvakantie verzorgt FabLab Hardenberg in samenwerking met Tetem Enschede een aantal toffe workshops. Op 24, 25 en 26 oktober kunnen kinderen vanaf 8 jaar en volwassenen workshops volgen met 3D pennen, de Lasercutter en andere apparatuur. Al deze workshops zijn gratis toegankelijk!

Op 24 oktober vindt de open inloop workshop ‘Bouw je stad’ plaats. Van 10.30 – 16.30 uur kan iedereen van jong tot oud een bijdrage leveren aan dit leuke community project. Samen wordt er met 3D pennen een heuse stad gebouwd. Afzonderlijke bijdrages worden in een constructie geplaatst, waardoor er in de loop van de dag een steeds grotere stad ontstaat. Aan het einde van de dag levert dit een echt stuk community art op, gemaakt voor en door de bezoekers.

Op 25 oktober organiseren we van 14.00 – 15.30 uur de workshop ‘3D lasercut wenskaart’. Met de feestdagen voor de deur is dit het perfecte moment om alvast bezig te gaan met het maken van wenskaarten! Met behulp van een lasercutter maken deelnemers tijdens deze workshop een 3D kaart. Op een iPad wordt er gewerkt aan een aantal aparte lagen, die vervolgens uit papier (hout onder voorbehoud) gesneden kunnen worden. Met foamtape worden de lagen op elkaar geplaatst, waardoor er een 3D effect ontstaat!  

Op 26 oktober kan er met behulp van een paper circuit een elektronische wenskaart gemaakt worden. Door creatief aan de slag te gaan met simpele elektronische circuits gemaakt met zilveren geleidende inkt, maak je de mooiste wenskaarten! Denk bijvoorbeeld aan een kaart met lichtjes die oplichten als je de kaart opent. Deze workshop is een perfecte gelegenheid om iets meer te leren over geleiding en lekker creatief bezig te zijn en is van 14.00 – 16.00 uur.

Ga voor meer informatie en inschrijven naar www.fablabhardenberg.nl. Voor de workshops op 25 en 26 oktober is vooraf aanmelden verplicht. Dit kan tot uiterlijk 22 oktober via de agenda op de website.

Luister Live

Luister onderweg met TuneIn