NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

ziggo gebrokenHARDENBERG - De werkzaamheden waarbij onder meer de server van de kabelkrant en het tv- en kabelsignaal van de Burgemeester Bramerstraat naar de studio van de NOOS aan de Molensteen zijn verplaatst zijn succesvol afgerond.

Het signaal van de lokale omroep NOOS voor de gemeente Hardenberg en omstreken is sinds vrijdag, en zelfs een aantal huishoudens al sindsdonderdagavond, weer hersteld. Nadat de verplaatsing van de server die het signaal verzorgt succesvol is verlopen kon al snel weer het televisie- en radiosignaal van de NOOS aangeboden worden aan MediaChoice, die het signaal verder distribueert naar de diverse aanbieders. 

Inmiddels kunnen alle huishoudens die de beschikking hebben over een glasvezelverbinding of de aansluiting via CaiWay afnemen omroep NOOS weer via de televisie en radio ontvangen. 

Helaas blijft aanbieder Ziggo achter bij deze ontwikkelingen. Zij hebben nog niet de nodige aanpassingen verricht om het kabelsignaal van NOOS door te sturen naar hun abonnees. Ziggo geeft in een verklaring te horen dat zij slechts 1 keer per maand wijzigingen doorvoeren in het zenderbestand. Daarmee geven zij aan dat op zijn vroegst op maandag 1 oktober aanstaande de nodige aanpassingen gedaan zullen worden. Dit houdt in dat Ziggo-abonnees het komende weekend nog geen beschikking hebben over de kabelkrant en het radiosignaal van omroep NOOS.

Ook is de stream naar onze website nog niet beschikbaar, waardoor ook hier de kabelkrant nog niet werkt. Ook voor de 'uitzending gemist' hebben de werkzaamheden gevolgen. Aan het herstel van deze 2 faciliteiten wordt nog gewerkt.

Ziggo-abonnees die wel naar omroep NOOS willen luisteren kunnen dat nog wel via onze etherfrequentie op 107.2 MHz of via TuneIn op de computer. Luisteren via uw mobiele telefoon of tablet kan ook, download daarvoor de TuneIn App.

Raadpleeg voor de laatste ontwikkelingen onze Facebookpagina.

Luister Live

Nu en Straks

Luister onderweg met TuneIn