NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

OMMENAanstaande zaterdag houdt het LP Café weer haar jaarlijkse indoorfeest in Café de Herberg in Ommen.

Een gezellige sfeer, twee goede lokale bands en een versnapering horen daar natuurlijk bij. Normaal wordt de opbrengst van het feest gebruikt voor een volgend feest en de promotie van lokale bands. Dit jaar heeft het bestuur ervoor gekozen de opbrengst volledig te doneren aan een lokaal initiatief dat de actie van RTV Oost ‘Samen voor de Voedselbank’ ondersteund. Hans van Lingen, uitbater van Café de Herberg is ook enthousiast en bood ook spontaan aan mee te sponsoren.

In Overijssel zijn duizenden mensen afhankelijk van het wekelijkse boodschappenpakket dat hen gratis wordt verstrekt door de vrijwilligers van de Voedselbanken. RTV Oost houdt van 1 tot en met 9 december weer de actieweek ‘Samen voor de Voedselbank’ om producten en geld voor de Overijsselse Voedselbanken in te zamelen. Naar aanleiding van deze actie is een lokaal initiatief gestart door Johan Drenth en Roos ter Beek om een kookboekje uit te brengen dat gratis wordt verspreid onder de deelnemers van de Overijsselse Voedselbanken.

Vechtdalkok Johan is momenteel bezig recepten voor makkelijke voedzame maaltijden samen te stellen met de producten die tijdens de actieweek van RTV Oost worden ingezameld. Roos ter Beek, ook bestuurslid van de lokale Voedselbank, neemt als ervaren tekstschrijver het uitschrijven van de recepten voor haar rekening. Ook de drukker die in het kader van sociaal ondernemen graag wilde meewerken is al gevonden. De opmaak en de druk van de boekjes zal Drukkerij Gerrits en Leffers tegen de kostprijs verzorgen.

Voorzitter van de Ommer Stichting LP Café Frits Volkerink hoorde over de actie van RTV Oost en de actie van Johan en Roos: “We vinden het gratis kookboek een bijzonder goed idee. Maar er is natuurlijk wel geld voor nodig, dus zijn Johan en Roos een actie gestart om sponsors te werven voor het drukken van de boeken. Wij willen de actie heel graag op weg helpen en daarom doneren wij dit jaar de gehele opbrengst van het feest aan de productie van de kookboeken.”

Luister Live

Luister onderweg met TuneIn