NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

Gemeentehuis HardenbergHARDENBERG - Vanaf 31 augustus is de foto-expositie van Francy Vos uit Dedemsvaart te bewonderen in het gemeentehuis van Hardenberg. De expositie is te bezichtigen tot en met 31 oktober 2018 tijdens de openingstijden van het gemeentehuis.

Francy Vos uit Dedemsvaart is zo lang ze zich kan herinneren al met een camera in de weer. Fotografie is voor Francy een uitlaatklep. Als ze aan het fotograferen is, is ze in haar eigen wereld en alleen maar bezig om het voor haar perfecte plaatje te schieten. Als het dan daadwerkelijk lukt geeft dat een enorme boost. Naarmate ze langer fotografeerde werd Fancy steeds kritischer, met als resultaat dat ze nu een volledig professionele uitrusting gebruikt in haar foto’s. Toch blijft de afbeelding op de foto het belangrijkst. Ze kiest er dan ook voor om de foto’s zo natuurlijk mogelijk te laten zijn. Spontaan als het gaat om mensen en kleurecht waar het natuurfoto’s betreft.

IJsland
De foto’s van de expositie zijn gemaakt tijdens een bootreis door IJsland. Francy wil laten zien hoe mooi het daar nu nog is, met daarbij de nadruk op ‘nog’: “Ik heb de ijsblokken voor mijn neus zien afbreken, over 10 jaar is het ijs waarschijnlijk verdwenen…”

Lokale kunstenaars
In 2013 deed de gemeente Hardenberg de oproep aan lokale kunstenaars om zich in te schrijven voor een expositie in het gemeentehuis. Op deze oproep zijn meer dan twintig reacties gekomen. De kunstwerken komen te hangen in het bedrijfsrestaurant. Dit gedeelte van het gemeentehuis is voor iedereen toegankelijk. De expositie duurt steeds ongeveer drie maanden. De kunstcommissie beoordeelt de expositieaanvragen. Hier streeft de commissie naar kwaliteit en diversiteit.

Luister Live

Nu en Straks

12:00-14:00
Brinkys Luchtige Lunch
14:00-16:00
Music Memories (H)
16:00-18:00
De Stamtafel (H)
17:00-18:00
Non-Stop Dinsdagavond
19:00-21:00
Dutch Blues Radio

Luister onderweg met TuneIn