NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

De KoppelHARDENBERG - Op woensdagmiddag 5 september van 14.00 tot 16.00 uur organiseert Staatsbosbeheer in samenwerking met De Koppel een buitenactiviteit voor kinderen: ‘Help de boswachter en word een Koppelranger!’.

Naast Natuuractiviteitencentrum De Koppel liggen de Koppeltuinen met in de lage delen ook watergangen en een vijver en daarnaast de rivier de Vecht.

In en rond de vijver voelen allerlei soorten planten en dieren zich thuis. Zo zie je in de zomer libellen en waterjuffers in allerlei kleuren en op de bloemen verschillende soorten insecten. Maar er is ook nog heel veel leven in het water, dat je niet ziet. Daarvoor heb je schepnetjes nodig om ze te vangen zonder de diertjes pijn te doen. Je kan die dan in een waterbak doen om ze te bekijken en met behulp van zoekkaarten kom je erachter hoe de waterdiertjes heten.

Je krijgt aan het eind van de middag een stempelkaart mee met een stempel, of misschien wordt dit al jouw tweede of derde stempel. Kom jij ook de boswachter helpen?

Koppelranger worden?
De boswachters van Staatsbosbeheer helpen De Koppel met het beheer en onderhoud van de Koppeltuinen. Wil je meer weten en leren over het Vechtdal en ook Koppelranger worden, kom dan op 5 september naar De Koppel.

Voor informatie en opgave tel. 0523-273388.

De Koppel is te vinden aan de Vechtstraat 8 te Hardenberg. Openingstijden: dinsdag t/m vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur en in de weekenden van 13.00 tot 16.00 uur. Website: www.dekoppel.com.

De Koppel is ook een van de 5 Anjerpunten in het Vechtdal.

Luister Live

Nu en Straks

Luister onderweg met TuneIn