NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

HARDENBERG / DEDEMSVAART - Op woensdag 22 en donderdag 23 augustus kunnen kinderen van 8 tot 12 jaar een workshop ‘prototyping’ volgen van FabLab Hardenberg.

De workshops vinden plaats in FabLab Hardenberg en de Bibliotheek van Dedemsvaart.

Een prototype is een klein testmodel dat wordt gemaakt voordat bedrijven met het daadwerkelijke product aan de slag gaan. Er zijn verschillende manieren om een prototype te maken, van tekenen met een potlood tot een 3D model op de computer.

Tijdens deze workshop maken kinderen kennis met 3D tekenpennen, de 3D printer en de Protopiper. Met deze apparaten leren ze op drie verschillende manieren hoe je een model of prototype kunt maken. Natuurlijk mogen alle gemaakte prototypes mee naar huis worden genomen.

De workshops vinden plaats op woensdag 22 augustus in Fablab Hardenberg en op donderdag 23 augustus in Bibliotheek Dedemsvaart. Op beide dagen is de workshop van 14.00 – 15.30 uur. De workshop kunnen gratis gevolgd worden.

Ga voor meer informatie en aanmelden naar www.fablabvechtdal.nl/fablab-academy. Er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Luister Live

Luister onderweg met TuneIn