NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

certificatenuitreiking AZCHARDENBERG - De afgelopen maanden deden 29 bewoners van het AZC, vrijwilligerswerk in Hardenberg. Op vrijdag 3 november kregen ze een certificaat als bewijs dat ze de afgelopen maanden aan de slag zijn geweest.

“Het was een fantastische ochtend”, vertelt Renate Beverdam, projectleider Aan de Slag van De Stuw. “De bewoners die vrijwilligerswerk hebben gedaan en het certificaat kregen, deelden hun ervaringen. Door het doen van vrijwilligerswerk hebben ze bijvoorbeeld contact gelegd in Hardenberg. Daarnaast leren ze stapje voor stapje de taal en hebben ze iets meer houvast in hun dagelijkse ritme.”

Ook organisaties geven aan dat bewoners van het AZC gemotiveerde vrijwilligers zijn om een klus te klaren. “In oktober zijn AZC-bewoners bij Stichting Sprank geweest om een tuin op te knappen. Daarnaast zijn ze elke vrijdagmiddag actief in woonzorgcentrum ’t Welgelegen in Gramsbergen, daar helpen ze met koffieschenken en doen ze spelletjes met ouderen.”

In totaal zijn er in september en oktober 61 matches geweest. Aan de Slag is een landelijke formule waarin verschillende lokale partijen met elkaar samenwerken om asielzoekers en statushouders te betrekken bij vrijwilligerswerk in de gemeente. Op 3 juli dit jaar was de kick-off in Hardenberg en nu zijn de eerste resultaten al zichtbaar.

De Stuw coördineert Aan de Slag. Renate Beverdam, werkzaam als projectleider bij de Stuw, geeft aan dat er de komende tijd hard gewerkt wordt aan het werven van klussen. Vrijwilligersorganisaties die extra handen kunnen gebruiken, kunnen contact met haar opnemen bij de Stuw via 0523-267478 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Daarnaast is De Stuw op zoek naar vrijwilligers die bewoners van het AZC willen begeleiden tijdens hun klus.

Luister Live

Nu en Straks

15:00-16:00
Boeken met Michel (H)
16:00-17:00
Strictly Country
17:00-19:00
Gloriesound
19:00-21:00
De Grote Beer Draait Door
21:00-23:59
Non-Stop Zondagnacht

Luister onderweg met TuneIn