NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

Midwinterhoorn jeugdHARDENBERG - Als u ervan droomt uw eigen midwinterhoorn te maken en dan er ook nog eens op te leren blazen, dan biedt Midwinterhoorn Hardenberg u daar nu de kans voor.

In 2012 was het midwinterhoorngeluid na een lange tijd weer terug in de gemeente Hardenberg. Elk jaar in de winterperiode voor de kerst kunt u weer 'de roop' (roep) horen. Er is zelfs een speciale 'roop' voor Hardenberg. Het midwinterhoornblazen is voor zowel de blazers als de omstanders altijd weer een mooie belevenis. Het is mooi dat deze oude traditie weer leven ingeblazen is.

En nu is er zelfs voor iedereen die het het interessant en leuk lijkt de mogelijkheid op een midwinterhoorn te leren blazen, ook is het sinds 2014 mogelijk zelf een hoorn te leren bouwen onder de kundige leiding van de mensen van Midwinterhoorn Hardenberg.

Ook dit jaar biedt Midwinterhoorn Hardenberg u weer de mogelijkheid om zelf een hoorn te leren bouwen. Voor €40,-- leert u zelf de hoorn bouwen, en u mag nadien de hoorn zelf ook nog eens houden.

De cursus wordt zo goedkoop aangeboden omdat de stichting het belangrijk vindt dat iedereen die dat wil mee kan doen en dat geld hierbij geen drempel mag zijn. De traditie van de Midwinterhoorn gaat juist over om kijken naar elkaar, saamhorigheid en het helpen van elkaar zonder er zelf beter van te worden. Daarom zal ook het grootste deel van het cursusgeld worden geschonken aan de voedselbank Hardenberg en het KWF.

De cursus midwinterhoorn bouwen start op zaterdag 8 september en vindt plaats in de Wijkboerderij in Baalder, te vinden aan de Beekberg 45 in Hardenberg.

Bij de cursus is een bouwhandleiding en een stam inbegrepen. Ook voor gereedschap wordt gezorgd. Wel wordt er gevraagd zelf een WorkMate en een paar lijmklemmen mee te nemen.

Voor aanmeldingen en/of vragen omtrent de cursus kunt u mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bellen met Jasper Nijman op 06 -549 056 16.

Luister Live

Nu en Straks

14:00-18:00
Sportradio
18:00-20:00
De Radioshow
20:00-21:00
Soulution
21:00-23:00
Dutch Blues Radio (H)
23:00-23:59
Non-Stop Zaterdagnacht

Luister onderweg met TuneIn