NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

Hardenberg De kracht van Gewoon DoenHARDENBERG - In Hardenberg zijn de winkels de komende 3 zondagen van 13.00-17.00 geopend. Het is een primeur voor de stad. Bijna alle winkels en horeca zijn open, en er zijn feestelijke activiteiten. Bovendien is op zondag parkeren gratis. Het centrum is klaar om zondag toeristen en inwoners uit de wijde regio de ontvangen.

De winkels in het centrum van Hardenberg zijn de komende drie zondagen, op 29 juli, 5 augustus en 12 augustus van 13.00 tot 17.00 geopend. Dit is mogelijk dankzij het raadsbesluit van 17 juli. Op alle zondagmiddagen zijn er door Centrummanagement Hardenberg activiteiten door de hele stad georganiseerd. Zo zijn er komende zondag muziek optredens met licht versterkte luistermuziek en zijn er ook activiteiten voor kinderen.

Op 5 augustus is het thema “Nostalgisch Hardenberg” met een nostalgische kermis en oud hollandse spelletjes in alle centrumstraten. Tenslotte is er op 12 augustus een spectaculair straattheater, omringd door allerlei dieren als grote giraffen en nijlpaarden, met voor de kinderen spectaculaire springkussens op de Markt.

Meeste winkels doen mee
Verreweg de meeste winkels en horeca doen de deuren open op de drie zondagmiddagen. “En dat geldt zowel voor de zelfstandige winkels, de vele speciaalzaken, de landelijke formules en de horeca. Men ziet dat winkelen op zondag steeds populairder wordt. Ondernemers spelen daar graag op in”, aldus centrummanager Eduard Plate. De meeste supermarkten zullen ook open zijn. “We hebben juist voor deze zondagmiddagen gekozen omdat we dan ook midden in het toeristen seizoen zitten. Veel toeristen zijn er aan gewend dat winkels op zondag open zijn en verwachten dit ook in Hardenberg”.

Streekfunctie
Stichting Centrummanagement heeft zich samen met marketingcoördinator Erik Meijer en de ondernemers krachtig ingezet om inwoners en toeristen een mooie zondagmiddag te bieden. “Hardenberg heeft een belangrijke streekfunctie. We zijn daarom blij met het besluit van het gemeentebestuur om met de zondagopening te kunnen experimenteren”, aldus Plate. “Het is mooi om te zien hoe groot de gezamenlijke inzet van alle ondernemers is geweest om er te staan zondag, inclusief de vele activiteiten”.

Het hele programma is te vinden op de vernieuwde site www.stadhardenberg.nl en op Facebook.

Luister Live

Nu en Straks

15:00-16:00
Boeken met Michel (H)
16:00-17:00
Strictly Country
17:00-19:00
Gloriesound
19:00-21:00
De Grote Beer Draait Door
21:00-23:59
Non-Stop Zondagnacht

Luister onderweg met TuneIn