NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

fablabHARDENBERG - Op de woensdagen 18 en 25 juli kunnen kinderen van 8 tot 12 jaar een workshop ‘Reactiebaan maken’ volgen in FabLab Hardenberg. Deze workshop maakt onderdeel uit van de Maak Challenge, georganiseerd in samenwerking met Maker Education.

Door heel Nederland vinden er deze zomer Maak Challenges plaats die worden georganiseerd in samenwerking met Maker Education. Zo ook in FabLab Hardenberg. Een Maak Challenge heeft als doel om kinderen, thuis en op school, te stimuleren om te experimenteren, te onderzoeken en te maken. FabLab Hardenberg organiseert ook twee van deze challenges om kinderen uit de regio te stimuleren te gaan bouwen en te experimenteren.

De Maak Challenge ‘Reactiebaan maken’ is gebaseerd op de ‘Rube Goldberg Machine’, vernoemd naar de Amerikaanse cartoonist Rube Goldberg. Hierbij worden verschillende onderdelen (bijvoorbeeld conservenblikken, kogels en bindtouw, enz.) zo opgebouwd, dat ze een kettingreactie vormen die uiteindelijk helemaal aan het eind zijn doel bereikt. Kettingreacties maken is niet alleen leuk, maar ook heel leerzaam voor kinderen. Op een speelse manier leren ze zo over bouwconstructies en werken met verschillende natuurwetten. Zoek bijvoorbeeld eens op YouTube naar ‘Rube Goldberg Machine’ voor voorbeelden.

De workshops vinden plaats op woensdag 18 juli of woensdag 25 juli van 14.00 – 15.30 uur in FabLab Hardenberg op het Cultuurplein van het LOC+. Deelname aan de workshop kost € 2,00 per persoon. Ga voor meer informatie en aanmelden voor één van de data naar www.fablabvechtdal.nl/fablab-academy. Er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Luister Live

Nu en Straks

23:00-23:59
Non-Stop Zaterdagnacht
00:00-10:00
Non-Stop Zondagmorgen
10:00-12:00
Kerk op Zondag
12:00-13:00
Gewijde Muziek
13:00-15:00
Non-Stop Zondagmiddag

Luister onderweg met TuneIn