NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

HARDENBERG - In het Boomstamrestaurant wordt op dinsdag 21 november weer een Alzheimercafé gehouden.

Elke derde dinsdag van de maand is het Alzheimer Café geopend. Een trefpunt voor mensen met dementie, partners, familieleden en naasten. Ook hulpverleners en belangstellenden zijn welkom. In een gemoedelijke sfeer praten de gasten met elkaar over de dingen die ze meemaken, wisselen informatie uit over dementie en mogelijkheden voor hulp. Daarnaast is er een thema of onderwerp. Deze avond willen we voorafgaand aan de café-avond samen eten, voor wie dit wil, en daarna verder in een samenwerking met acteurs van het Theater der herkenning.

De acteurs van het Theater der Herkenning waren in 2016 in het theater ‘de Voorveghter’ aanwezig tijdens de avond rondom de Wereld Alzheimer Dag. Zij spelen korte alledaagse situaties, die ons meenemen in de wereld van dementie. Menselijk gedrag is veelzijdig, kan veranderen, ook bij iemand met dementie, wat soms ingewikkeld is om te begrijpen. Dat gaat gemakkelijker als het gedrag door het uit te spelen zichtbaar wordt.

U komt misschien ook wel lastige situaties tegen, die u kunt aangeven. Door het uit te spelen wordt het zichtbaar: wat zeg je dan, hoe sta je erbij, wat doe je wel en wat doe je niet? De acteurs zullen dit op een creatieve manier doen, waardoor het begrip ruimer wordt. De verwachting is een inspirerende avond te hebben, met een lach en een traan.

Er is een boekentafel en informatie vanuit Alzheimer Nederland aanwezig.

U hoeft zich voor de café-avond niet aan te melden. De toegang is gratis, evenals het kopje koffie of thee. De avond begint om 19:30, de zaal is open om 19:00 uur.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Carinova Mantelzorgondersteuning, tel.: 0900 – 8662, of met Nora Wolsleger, maatschappelijk werker ouderenzorg van de Saxenburgh Groep, tel: 0523 – 277 000

Wilt u mee-eten voorafgaand aan het Alzheimercafé, dan kunt u zich melden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. onder vermelding van Sameneten21november2017. De kosten hiervoor bedragen € 5,00, drank niet inbegrepen.

Luister Live

Nu en Straks

Luister onderweg met TuneIn