NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

Cradle introductie Clara Feyoena HeemHARDENBERG - Onlangs heeft Zorgcentrum Clara Feyoena Heem uit Hardenberg, onderdeel van de Saxenburgh Groep, een CRDL apparaat (Cradle) aangeschaft.

Dit is een interactief zorginstrument dat aanraking vertaalt naar geluid. De CRDL maakt nieuw contact mogelijk voor mensen die moeite hebben met communicatie en sociale interactie - zoals mensen die lijden aan dementie. De aanschaf was mogelijk door de extra gelden uit het VWS-programma ‘Waardigheid en Trots’, om het welzijn van de bewoners te verbeteren.

Zorgconcept
De Saxenburgh Groep heeft op haar ouderenzorglocaties in de regio al diverse middelen vanuit ‘Waardigheid en trots’ ingezet, zoals een (extra) dagje uit, snackdag, high tea, aanschaf spelmateriaal, muziektherapie, extra personele inzet en opleiding medewerkers. Eén van de middelen is de ‘Cradle’, die Zorgcentrum Clara Feyoena Heem onlangs heeft aangeschaft. Het is een relatief nieuw instrument dat op een bijzondere wijze helpt om contact te maken met een bewoner met dementie. Dit gebeurt als je elkaar en het instrument aanraakt. De ‘Cradle’ brengt 25 verschillende herkenbare geluiden ten gehore uit de natuur, de stad, het huishouden en van muziekinstrumenten, die veranderen als je elkaar op verschillende manieren aanraakt. De CRDL kan zowel één op één als in een groep worden gebruikt.

Alice Spoor, wijkmanager van Zorgcentrum Clara Feyoena Heem zegt hierover: “De ‘Cradle’ past heel goed bij ons zorgconcept voor mensen met een beschadigd brein. Heel mooi om te zien hoe de bewoners erop reageren en hoe het helpt om weer echt contact te maken. De ‘Cradle’ gaat straks zeker mee naar ons nieuwe centrum voor kleinschalig wonen, dat wordt gebouwd op de plek van het huidige Clara Feyoena Heem.”

Luister Live

Nu en Straks

14:00-18:00
Sportradio
18:00-20:00
De Radioshow
20:00-21:00
Soulution
21:00-23:00
Dutch Blues Radio (H)
23:00-23:59
Non-Stop Zaterdagnacht

Luister onderweg met TuneIn