NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

HARDENBERG - De Vechtdal rally vind dit jaar plaats op 16 juni in Hardenberg.

Het service terrein is verplaatst naar het terrein van Prima Equipment aan de Noorwegen weg 6, dit is een paar honderd meter bij het andere jaren gebruikte terrein vandaan. Mooie van de Rally nu wordt zijn compactheid. Alles vindt plaats op het zelfde terrein; service, documenten en technische controle, start en finish, Parque fermee en regroup, eten en drinken, rally safe, KNAF officials enzovoort. De teams kunnen al hun spullen ook kwijt op dit terrein. Alles, ook de verkenning, vind plaats op de zaterdag, hierdoor wordt de rally geen aanslag op de agenda van de toch al druk bezette rijders en andere team genoten.

De organisatie heeft haar best gedaan de proeven weer interessant en spectaculair te maken. Het betreft dit jaar 3 proeven waarvan er eentje helemaal nieuw is, hier is nog geen rally kilometer gereden. Deze proef, Brucht genaamd, ligt tussen Hardenberg en Bergentheim. De beide andere proeven, bekend onder de namen Engeland ( ten Noorden van Hardenberg) en Holtheme ( tussen Gramsbergen en de Duitse grens), zijn aangepast om ze nog uitdagender te maken. De totale Rally lengte, voor zowel Rally als Historic, bedraagt 187 kilometer (Short 120 kilometer) waarvan 101 rally kilometers (Short 59 kilometer). Dit jaar is 4 kilometer onverhard, dit is minder dan voorgaande jaren en dat komt omdat ook de wandelvierdaagse in dat weekeinde plaatsvindt en Rally en 4 daagse in goede harmonie samen het beschikbare gebied rond het mooie Hardenberg moeten verdelen. Het mooie van de Vechtdal Rally is dit keer ook het feit dat we in Hardenberg met meer Rally dan verbindingskilometers te maken hebben, hoe gaaf is dat!

Vanaf donderdag 15 juni is voor het publiek meer info over de proeven beschikbaar. Voor het publiek is de Vechtdal Rally gratis toegankelijk en ook het service terrein is uiteraard gratis toegankelijk.

De Gemeente Hardenberg is blij met dit evenement, de slogan van Hardenberg is “Gewoon Doen” en dat is precies wat we met deze Rally voor ogen hebben: we gaan het Gewoon Doen en in de toekomst ook. Hardenberg is een moderne en zeer bedrijvige gemeente met vele mooie bedrijven en wil graag als veelzijdige gemeente op de kaart staan, een Rally past hier Prima in. De organisatie is zich momenteel zowel organisatorisch alsook financieel aan het versterken waardoor de ambities voor de Vechtdal Rally de komende jaren wat hoger zullen komen te liggen. Wel willen we een compact en zeer toegankelijk evenement blijven, een evenement wat de rally sport bij een groter publiek bekend moet maken door zijn laagdrempeligheid.

Luister Live

Nu en Straks

15:00-16:00
Boeken met Michel (H)
16:00-17:00
Strictly Country
17:00-19:00
Gloriesound
19:00-21:00
De Grote Beer Draait Door
21:00-23:59
Non-Stop Zondagnacht

Luister onderweg met TuneIn