NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

05 16 OZ Verwantenportaal 2018OMMEN - Woensdag 16 mei krijgen cliënten en familie van Woonzorgcentrum Nijenhaghen in Ommen uitleg over het gebruik van het Verwantenportaal.

De overige ouderenzorglocaties van de Saxenburgh Groep in Coevorden, Gramsbergen, Hardenberg en Ommen gingen hen al voor. Het Verwantenportaal is een veilige digitale omgeving, waardoor het mogelijk is om vanuit huis inzage te krijgen in het zorgdossier van een cliënt. Het ondersteunt bij het behoud van zelfstandigheid van de cliënt en vergroot de betrokkenheid van verwanten bij de zorg voor hun naaste.

Het Verwantenportaal is 24 uur per dag, zeven dagen per week thuis of onderweg te raadplegen. Cliënten en verwanten van alle ouderenzorglocaties van de Saxenburgh Groep kunnen er nu gebruik van maken. De aftrap was een jaar geleden in Woonzorgcentrum De Bekke in Hardenberg, Nijenhaghen in Ommen sluit de rij.

Dichtbij Cliënt en eerste contactpersoon van een cliënt krijgen via een beveiligde mail met een inlogcode toegang tot het Verwantenportaal. Dat wordt gewaardeerd, getuige de reacties van gebruikers die al zijn aangesloten: “Fijn dat je kunt meelezen. Ik woon ver weg en voel me zo dichtbij.” En ook: “Het doet mij goed dat ik iedere dag kan lezen hoe het gaat. Ook daardoor kan ik het allemaal wat beter aan, wetende dat mijn verwante goed wordt verzorgd.”

Het portaal levert ook gespreksstof op. Een partner hierover: “Mijn man vertelt zelf niet zoveel. Als ik dan iets in de rapportage lees, kunnen we daar samen over praten.” Behalve meer betrokkenheid bij de zorg, biedt het Verwantenportaal ook praktische voordelen. Zo scheelt het tijd ten opzichte van bellen. Ook kan familie het zorgleefplan, waarin afspraken staan over de zorgverlening, nu ook digitaal accorderen. Dat voorkomt een soms lange rit naar het zorgcentrum. “Het Verwantenportaal is beslist geen vervanger van het persoonlijke contact tussen zorg en familie, dat is en blijft heel belangrijk. Het is juist een extra informatiemiddel”, aldus een woordvoerder van de Saxenburgh Groep. “Wij merken dat het Verwantenportaal de relatie tussen formele en informele zorg versterkt”.

Luister Live

Nu en Straks

Luister onderweg met TuneIn