NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

HARDENBERG - Peter Snijders, de burgemeester van de meest toegankelijke gemeente van Nederland, en Karin van der Haar van Platform Gehandicapten Hardenberg ontvangen dinsdagmiddag 15 mei 2018 om 14.30 uur ambassadeurs van de landelijke Stichting Gebruikers Assistentiehonden.

De ambassadeurs met assistentiehonden maken vanaf het Tweede Kamer-gebouw in Den Haag vanaf zaterdag 12 mei een estafettetocht door alle twaalf provincies. Dinsdag 15 mei bezoekt de delegatie van Stichting Gebruikers Assistentiehonden de provincies Drenthe en Overijssel, met dus onder meer een bezoek aan Hardenberg.

Met hun Landelijke Estafette Toegang Assistentiehonden door heel Nederland vraagt de organisatie aandacht voor de toegankelijkheid van mensen met assistentiehonden in winkels, horecagelegenheden, vervoer en in openbare gebouwen. Dankzij assistentiehonden kunnen mensen met een handicap of chronische ziekte participeren in de samenleving en sociale contacten onderhouden.

Wet aangenomen
In juni 2016 heeft de Tweede Kamer ingestemd met de de inwerkingtreding van het VN-verdrag voor personen met een handicap. In dit verdrag is opgenomen dat mensen met een assistentiehonden ook gewoon toegang moeten hebben tot openbare gebouwen en gelegenheden. Hen mag dus niet de toegang geweigerd worden. Echter, door de wet is de toegankelijkheid voor mensen met assistentiehonden nog niet verbeterd. Het afgelopen jaar nam landelijk het aantal klachten van gebruikers met assistentiehonden over de beperkte toegankelijkheid zelfs toe.

Bewustwording vergroten
Met de Landelijke Estafette Toegang Assistentiehonden willen de ambassadeurs de bewustwording over het meedoen van mensen met assistentiehonden in de samenleving vergroten. In Hardenberg zullen de ambassadeurs met hun assistentiehond de proef op de som nemen en de toegankelijkheid van winkels, horeca- en sportgelegenheden, gemeentehuis en andere openbare gebouwen testen. Bij een positief oordeel plakken ze een sticker ‘Welkom voor assistentiehonden’ op de voordeur.

Luister Live

Nu en Straks

14:00-18:00
Sportradio
18:00-20:00
De Radioshow
20:00-21:00
Soulution
21:00-23:00
Dutch Blues Radio (H)
23:00-23:59
Non-Stop Zaterdagnacht

Luister onderweg met TuneIn