NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

Foto Buddy Project Hardenberg in BibliotheekHARDENBERG - Als je in Nederland terecht komt is het fijn dat je de taal kunt leren. Het lezen van boeken stimuleert taalontwikkeling, daarnaast is de Bibliotheek een mooie ontmoetingsplek. Een logische vervolgstap is dan ook dat asielzoekers uit het AZC boeken kunnen lenen bij de Bibliotheek.

Daarom is er een samenwerking aangegaan met het ‘Buddy Project Hardenberg’ en het AZC. Deze samenwerking is tot stand gekomen doordat vanuit het ‘Buddy Project Hardenberg’ de vraag van AZC bewoners kwam om boeken te kunnen lenen. In overleg met AZC Heemserpoort kunnen bewoners van het AZC door middel van een groepspas boeken lenen. Op deze wijze kunnen zij twee boeken per keer lenen. Zo hopen wij dat bewoners, door te lezen, de Nederlandse taal makkelijker kunnen leren, maar ook meer leren over onze cultuur en gewoonten.

Statushouders krijgen een jaar lang een gratis lidmaatschap van de Bibliotheek als zij in de gemeente Hardenberg komen wonen. Daarnaast kunnen zij gebruik maken van het Taalpunt in de Bibliotheek en deelnemen aan conversatielessen. Dit maakt deel uit van het inburgeringsprogramma en is een aanvulling op hun taalontwikkeling. Op deze manier biedt de Bibliotheek de mogelijkheid om boeken te lenen en gebruik te maken van andere diensten aan zowel statushouders als aan bewoners van het AZC, die misschien voor een kortere tijd in Nederland zijn.

Luister Live

Nu en Straks

14:00-18:00
Sportradio
18:00-20:00
De Radioshow
20:00-21:00
Soulution
21:00-23:00
Dutch Blues Radio (H)
23:00-23:59
Non-Stop Zaterdagnacht

Luister onderweg met TuneIn