NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

Jeugdlintje Dicle van der MaarsumHARDENBERG - Vorig jaar november werden de allereerste Jeugdlintjes van Hardenberg uitgereikt, 1 jeugdlintje was echter nog niet uitgereikt.

Vijf nominaties leidden uiteindelijk tot zeven jongeren die hun lintje in ontvangst konden nemen. Wegens omstandigheden was de veertienjarige Dicle van der Maarsum niet aanwezig. Vandaag ontving Dicle uit handen van burgemeester Peter Snijders alsnog het haar toebehorende Jeugdlintje in de vorm van een medaille en oorkonde.

Dicle van der Maarsum, 14 jaar uit Hardenberg
Dicle is al jaren mantelzorger voor haar moeder die ziek is. Ondanks haar schoolwerk helpt ze thuis waar ze kan. Ze doet boodschappen, hangt de was op, stofzuigt, wast af en kookt. Ze is de steun en toeverlaat voor haar moeder. Daarnaast zorgt ze er ook voor dat het goed gaat op school. Probeert tijd met haar vriendinnen door te brengen en te sporten.

De jury heeft veel waardering voor de inzet van Dicle en bewondert dat zij zichzelf toch deels moet wegcijferen om de zorg voor haar moeder op zich te nemen. Dat ze daarnaast haar school steeds blijft volgen vindt de jury bewonderenswaardig.

Jeugdlintje Hardenberg
Het Jeugdlintje van Hardenberg is ingesteld door de gemeenteraad van Hardenberg om jongeren die zich maatschappelijk inzetten in het zonnetje te zetten en te belonen. Inwoners van de gemeente konden vorig jaar jongeren nomineren voor het Jeugdlintje. Een onafhankelijke commissie heeft alle nominaties beoordeeld.

De commissieleden Peter Snijders (burgemeester), Jan Maarten Veurink (theater de Voorveghter), Rogier Tiel-Groenestege (Vechtdal College), Kelly van Ginkel en Mirjam Dunnewind (jongerenwerkers De Stuw) en Kyra Lamberink (sportvrouw van het jaar van Hardenberg) waren onder de indruk van de vele bijzondere inzendingen.

Op advies van de commissie heeft het college van burgemeester en wethouders van Hardenberg besloten om Kevin Guichelaar, Chantal Berenfinger, Collin Slot, Stan van de Klippe, Gino de Groot, Daan van Beek en Dicle van der Maarsum te onderscheiden met het Jeugdlintje van Hardenberg.

Luister Live

Nu en Straks

14:00-15:00
Non-Stop Maandagmiddag
15:00-18:00
Schijven voor Bedrijven (H)
18:00-20:00
Non-Stop Maandagavond
19:00-20:00
Duna
20:00-22:00
De Stamtafel

Luister onderweg met TuneIn