NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

John F. Klaver Band 2018GRAMSBERGEN - Elke laatste vrijdag van de maand is het blues geblazen in de ‘city hall’ van Gramsbergen.

Op 30 maart staat de John F. Klaver Band op het podium van de voormalige trouwzaal. Reinier Jaquet en Jan van Dijk, de oprichters van City Hall Blues, kijken er met spanning naar uit en hopen dat het weer net zo succesvol wordt als de vorige maanden vlak na de start.

John F. Klaver, gitarist, zanger, muziekleraar en componist, begon op z’n elfde met gitaarspelen, geïnspireerd door Jimi Hendrix en Gary Moore. Hij studeerde aan conservatoria in Californië en Amsterdam en richtte in 2007 zijn eigen band op, eerst nog een trio, dat later uitgroeide tot de John F. Klaver Band. De eerste cd van de band verscheen in 2008 en er zouden er nog vele volgen. John won met zijn band in 2011 voor de eerste keer de Dutch Blues Challenge, waarbij zij werden uitgeroepen tot Beste Bluesband van Nederland. In 2015 mocht John de titel Beste Bluesgitarist op zijn naam schrijven.

De John F. Klaver Band komt bij City Hall Blues het splinternieuwe album ‘Catch the Morning Sun’ live spelen in de (nieuwe) bezetting, met John zelf op gitaar en hij zingt ook, samen met zangeres Nicole Verouden, Peter Weissink bespeelt de drums en Tenny Tahamata de basgitaar. Het album is niet alleen beïnvloed door de blues, maar bevat ook serieuze americana-, pop- en rock- elementen, doorspekt met een eigentijdse afwerking.

City Hall Blues is te vinden in het oude Gemeentehuis aan De Esch 1 in Gramsbergen. Het optreden begint om 21.00 uur (zaal open om 20.00 uur) en de entree bedraagt 10 euro.

Luister Live

Nu en Straks

Luister onderweg met TuneIn