NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

Foto studenten begeleiden ouderen op de digitale snelwegDEDEMSVAART - Studenten van het Alfa-college helpen senioren beter met hun eigen laptop, computer of iPad omgaan. Door de training vinden de ouderen beter hun weg op de digitale snelweg, tegelijkertijd leren de studenten om kennis over te brengen.

In het kader van Vitaal online zijn 17 senioren en 15 studenten van het Alfa-college begonnen aan de training ‘Digitaal vaardig worden’. In deze training geven jongeren computerles aan senioren. Gedurende 5 weken nemen studenten van de opleiding ICT de ouderen mee op ontdekkingsreis in de mogelijkheden van hun computer en het internet. Zo leren ze beter met hun eigen apparaat om te gaan en krijgen ze meer zelfvertrouwen als ze zich op de digitale snelweg begeven.

Samen

Het project is een samenwerking tussen het Alfa-college, De Stuw, de bibliotheek en Seniorweb. Alle partijen zien het als een win-winsituatie voor jongeren én ouderen. Door ze met elkaar in contact te brengen leren jongeren om iemand te helpen en dat een ouder iemand meer tijd nodig heeft om de vaardigheden zich eigen te maken. De ouderen krijgen een-op-een les, steeds van dezelfde student.

34 ouderen

Het enthousiasme voor deze wijze van lesgeven is groot. In totaal hebben 34 ouderen zich aangemeld voor de training. De eerste 17 deelnemers zijn afgelopen maandag gestart. Gedurende de komende 5 weken krijgen ze op maandag- en donderdagochtend les in De Baron in Dedemsvaart. Daarna gaat een tweede groep van start. Op 17 mei krijgen ruim 30 ouderen een deelnamecertificaat overhandigd.

Luister Live

Nu en Straks

Luister onderweg met TuneIn