NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

BijHARDENBERG - Voor iedereen die de bijen ook een handje wil helpen kunnen Basisscholen en BSO’s uit de gemeente Hardenberg zich opgeven voor de Bloemen voor Bijen-actie van natuuractiviteitencentrum De Koppel en Natuur en Milieu Overijssel.

Zij ontvangen biologisch bloemenzaad en een bijenhotel. Aanmelden kan tot 12 maart via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Deelnemende scholen krijgen er ook een leuke lesbrief bij!

Ook al zijn veel mensen bang voor bijen, het zijn eigenlijk heel belangrijke dieren. Ze zorgen niet alleen voor honing, maar bestuiven ook onze landbouwgewassen. Dankzij de bijen kunnen wij bijvoorbeeld aardbeien en appels eten. Maar de bijen hebben het moeilijk, omdat er steeds minder voedsel voor hen te vinden is. De oorzaak hiervan is onder andere een tekort aan wilde planten met bloemen waar bijen nectar en stuifmeel kunnen verzamelen. In de landbouw zien we monoculturen en in de steden worden tuinen betegeld. Om de bijen een handje te helpen, kunnen basisscholen en BSO’s uit de gemeente Hardenberg meedoen met de Bloemen voor Bijen-actie van De Koppel en Natuur en Milieu Overijssel.

Hoe leuk is het als er straks allemaal bloeiende bloemen op jouw schoolplein bloeien? Meld je klas dan snel aan voor de Bloemen voor Bijen-actie. De klas ontvangt een bijenhotel en een zak biologisch bloemenzaad die ze gezamenlijk in het voorjaar kan zaaien. En dan is het wachten tot ze opkomen. Naast het bloemenzaad en het bijenhotel wordt er ook een leuke lesbrief bijgeleverd, zodat de klas aandacht kan besteden aan bijen.

Scholen en BSO’s uit de gemeente Hardenberg kunnen zich tot maandag 12 maart opgeven voor deze actie via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Heb je vragen? Neem dan contact op met Annelies van der Blij via voorgaand e-mailadres of 038-4250960.

Luister Live

Nu en Straks

14:00-18:00
Sportradio
18:00-20:00
De Radioshow
20:00-21:00
Soulution
21:00-23:00
Dutch Blues Radio (H)
23:00-23:59
Non-Stop Zaterdagnacht

Luister onderweg met TuneIn