NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

mijheerdutDEDEMSVAARTOp zaterdag 10 maart a.s. speelt theaterduo Mijnheer Dut hun voorstelling ‘Ik ben ook maar een mens’ in De Baron te Dedemsvaart.

Het stuk gaat over Frederique Vogelaar, een manager die de onrust onder haar medewerkers omtrent de fusie maar een hoop gedoe vindt. Vooral die eeuwige weerstand bij haar secretaresse is ronduit vervelend. ‘Niet lullen, maar poetsen!’ aldus Frederique. ‘Het gaat tenslotte om de facts and figures. Toch?’ (Genre: toneel.) De voorstelling begint om 20.30u en kost 10 euro p.p. Kaarten zijn uitsluitend te reserveren via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Het theaterduo Mijnheer Dut wordt gevormd door Mariëlle Weisfelt en Simone Dut. Mariëlle woont in Dedemsvaart, Simone in Zwolle. Mariëlle: “Met de voorstelling houden we mensen een spiegel voor; wat gebeurt er als er een verandering op het werk gaande is? Hoe gedragen mensen zich? Hoe uiten ze hun emoties? Bijster interessant, kan ik je vertellen.’ Simone vult aan: ‘In de voorstelling proberen wij niet het vingertje naar iemand te wijzen, niet specifiek naar medewerkers en ook niet naar het management. Iedereen is verantwoordelijk voor eigen gedrag, voor eigen gemaakte keuzes. We just hold up a mirror to nature. Oké, misschien geven we summier wel een zeker advies: voorbijgaan aan emoties die – al dan niet onderhuids – spelen, lijkt nooit de beste strategie voor een succesvol verandertraject. Al spreken we na afloop graag mensen die daar anders over denken. Haha!’

‘Normaliter spelen wij deze voorstelling in opdracht van bedrijven’, zegt Mariëlle. ‘Dat betekent dat wij geboekt worden door organisaties om hun managers en medewerkers – op een leuke en veilige manier - inzicht te geven in eigen gedrag tijdens zo’n veranderproces. Maar we spreken in klare taal, dus strooien niet met wazige managementtermen en spelen voor velen een herkenbare situatie. Je zou de context zelfs naar een relatiecrisis kunnen vertalen. Ook daar spreekt het hart zich vaak niet uit, maar blijven we op inhoud steken. Vandaar dat wij iedereen, van werkgevers tot werknemers en werklozen, van harte uitnodigen om op 10 maart naar onze voorstelling te komen kijken.”

Luister Live

Nu en Straks

14:00-18:00
Sportradio
18:00-20:00
De Radioshow
20:00-21:00
Soulution
21:00-23:00
Dutch Blues Radio (H)
23:00-23:59
Non-Stop Zaterdagnacht

Luister onderweg met TuneIn