NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

Sta op bed

DEDEMSVAART - Donderdagmorgen werd in Van Dedem Marke het Sta-Op-Bed in gebruik genomen. Het Sta-Op-Bed helpt mensen zelfstandig uit bed te komen.

Soms hebben ouderen moeite om zelf in of uit het bed te komen. Het Sta-Op-Bed kan dan helpen. Het bed bestaat uit een elektrische bedbodem die zich opvouwt tot een stoel en haaks op het bed draait. Zo kan de gebruiker vanuit zitpositie makkelijk in- en uitstappen.

Omdat de lattenbodem van vorm verandert, moet voor het bed een speciale matras en kussen worden aangeschaft. De oudere kan het geavanceerde bed zelf bedienen. Hierdoor, en door het gemak, is hij minder afhankelijk van de hulp van anderen. Dit past in het beleid van de Baalderborg Groep om mensen zo lang mogelijk de regie over hun leven te laten houden. Het verpleeghuis in Dedemsvaart heeft 1 bed tot zijn beschikking. In de komende maanden wordt onderzocht of het haalbaar is meer bedden te kopen en in te zetten. Ook wordt gekeken of andere cliënten er gebruik van kunnen maken. De introductie van het sta-op-bed wordt begeleid door het Lab Over Technologie van de Baalderborg Groep die bezighoudt met (innovatieve) zorgtechnologie.

De heer Henk Ettema woont twee jaar in Van Dedem Marke en heeft vanmorgen als eerste laten zien dat dit Sta-Op-Bed een geweldige uitkomst is! Zijn woorden " geweldig zo kan je zonder hulp zelf uit bed komen" werden dan ook met blijdschap in ontvangst genomen!

Luister Live

Luister onderweg met TuneIn