NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

 

HARDENBERG - De Baalderborg Groep en het Alfa College zijn een leerafdeling gestart op de ouderenzorglocatie Van Dedem Marke. Op afdeling ‘’De Kiel’’ leveren studenten zo zelfstandig mogelijk zorg aan 12 psychogeriatrische cliënten. Ze worden uiteraard begeleid door zorgprofessionals.

De leerafdeling op Van Dedem Marke biedt de studenten een omgeving waar ze het geleerde prima in de praktijk kunnen brengen. Meer dan in een reguliere stage doet dit een beroep op de zelfstandigheid en verantwoordelijkheid bij het leren en handelen van de stagiaire. Voorwaarden zijn natuurlijk wel een uitstekende begeleiding en goed leerklimaat op de afdeling.

Blij met de samenwerking

De leerlingen die de afdeling meehelpen runnen, zijn studenten verzorgende IG/ Maatschappelijke zorg (combi-opleiding) en mbo Verpleegkundige, niveau 3 en 4. De studenten worden vanuit de Baalderborg Groep begeleid door werkbegeleiders en vanuit het Alfa college door een begeleider die 1 of meer dagdelen per week aanwezig is. Op de afdeling werkt men ook samen met studenten Helpende zorg en welzijn, niveau 2. De werkbegeleiders van De Kiel volgden overigens een speciale opfriscursus om de studenten extra goed te kunnen begeleiden.

Zowel de Baalderborg Groep als het Alfa college zijn blij met de samenwerking, en sluiten niet uit dat er in de toekomst op meer vlakken samen wordt opgetrokken als het om leerafdelingen gaat. Voor de Baalderborg Groep levert de werkwijze straks competente beroepsbeoefenaren op. De studenten leren alles immers in de rechtstreekse praktijk.

Luister Live

Nu en Straks

14:00-16:00
Music Memories (H)
16:00-17:00
Non-Stop Vrijdagmiddag
17:00-18:00
DolFijn (H)
18:00-19:00
Vechtdal Politiek
19:00-20:00
Non-Stop Vrijdagavond

Luister onderweg met TuneIn