NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

uitreiking certificaatHARDENBERG - Op maandag 22 januari jl. ontvingen negentien medewerkers huishoudelijke ondersteuning van Beter Thuis Wonen (BTW) in het LOC+ uit handen van wethouder Douwe Prinsse het certificaat Praktisch Begeleiden.

De scholing van tien bijeenkomsten is in gezamenlijkheid ontwikkeld door het Alfa-college Hardenberg en Beter Thuis Wonen. De scholing voorziet in een behoefte die aansluit bij de huidige ontwikkelingen binnen de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO).

Doordat mensen langer thuis blijven wonen en de complexiteit aan zorgvragen toeneemt, wordt er meer kennis en vaardigheden van de medewerkers huishoudelijke ondersteuning verwacht. Omdat de medewerkers vaak voor een aantal uren bij een cliënt thuis zijn hebben ze een belangrijke rol in het observeren en signaleren van veranderingen bij de cliënt. Hoe eerder veranderingen worden waargenomen hoe beter ingespeeld kan worden op de veranderingen. De medewerkers verrichten naast huishoudelijke werkzaamheden ook taken op het gebied van begeleiding. Gedurende de scholing hebben de medewerkers kennis opgedaan over verschillende ziektebeelden. Ook is kennisgemaakt met het functioneren van het sociale netwerk in de regio en hebben we stil gestaan wat de invloed van positieve gezondheid is op het dagelijks leven. De medewerker heeft tijdens de cursus inzicht gekregen in haar eigen kwaliteiten en valkuilen.

Het unieke van de scholing is dat deze wordt afgestemd op de kenmerken van de regio. Er is bijvoorbeeld een medewerker van het Samen DOEN! Team aangeschoven en de casemanager dementie uit de regio heeft over haar rol vertelt en samen is gekeken hoe ze elkaar kunnen versterken. Een scholing die smaakt naar meer.

De cursisten hebben trots hun certificaat in ontvangst genomen.

Luister Live

Nu en Straks

10:00-12:00
Kerk op Zondag
12:00-13:00
Gewijde Muziek
13:00-15:00
Non-Stop Zondagmiddag
15:00-16:00
Boeken met Michel (H)
16:00-17:00
Strictly Country

Luister onderweg met TuneIn