NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

zingend inburgeren 2HARDENBERG - Op woensdagmiddag 17 januari zal de eerste repetitie van het koor ’Zing Nederlands met me’ plaatsvinden in de Buurtkamer te Hardenberg.

Het koor is opgericht naar aanleiding van een innovatieplan van Alfa-college Hardenberg; ‘Zingend Inburgeren’, waarbij men op een creatieve en muzikale manier een bijdrage wil leveren aan taalontwikkeling, integratie en het bevorderen van sociale contacten.

Van 15.45 uur tot 16.45 uur wordt er één keer per maand samen gezongen. Als locatie is gekozen voor de buurtkamer; een gezellige, toegankelijke ruimte waar volwassenen elkaar voor een praatje kunnen ontmoeten of samen een activiteit kunnen ondernemen. Het koor is een initiatief van het Alfa-college Hardenberg. Er worden Nederlandstalige liedjes gezongen met studenten inburgering en Entree NT2 in samenwerking met ouderen en studenten MZ (Maatschappelijke Zorg).

Donderdag 7 december was er al een eerste aftrap op het Alfa-college. Tijdens deze aftrap konden studenten Inburgering alvast kennis maken met de dirigent en meer informatie krijgen over het koor. In een bomvolle balletzaal van het LOC+ werden drie Nederlandstalige liedjes; ‘Opzij, opzij, opzij’, ‘Suzanne’ en ‘Tulpen uit Amsterdam’ gezongen. Tijdens de taallessen van inburgering was er al aandacht besteed aan de teksten van de liedjes. De reacties waren positief en iedereen zong enthousiast mee. De studenten van de opleiding Maatschappelijk Zorg nemen deel aan het koor.

Henk Mink uit Gramsbergen zal het koor gaan dirigeren. De oud-muziekdocent had al langer de wens om een muziekproject met inburgeraars te doen. Het Alfa-college zocht voor dit project de samenwerking op met De Stuw en Taalpunt Hardenberg.

Op woensdagmiddag 17 januari zal de eerste repetitie van het koor plaatsvinden van 15.45 – 16.45 uur in de Buurtkamer; Iedereen is van harte welkom om mee te zingen, deelname is gratis. Het koor zal verder op de volgende data repeteren: 17 januari, 14 februari, 14 maart, 11 april, 9 mei, 6 juni en 4 juli. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marjolein Brunink via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Luister Live

Nu en Straks

14:00-15:00
Non-Stop Maandagmiddag
15:00-18:00
Schijven voor Bedrijven (H)
18:00-20:00
Non-Stop Maandagavond
19:00-20:00
Duna
20:00-22:00
De Stamtafel

Luister onderweg met TuneIn