NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

KinderafdelingHARDENBERG - Op 17 december was het Wereld Prematurendag, de kinderafdeling van het Röpcke Zweersziekenhuis besteedde hier speciaal aandacht aan.

De medewerkers van de kinderafdeling stuurden een kaartje naar ouders van prematuur geboren kinderen, die een tijd in het Röpcke-Zweers Ziekenhuis hebben gelegen. Siebrig Schipper, kinderverpleegkundige: “Dit kaartje sturen we naar alle ouders van prematuur geboren kinderen die dit jaar bij ons hebben gelegen. Tijdens de emotionele opnameperiode ontwikkelen we een band met deze ouders en kinderen. We hopen dat alles goed gaat nu ze thuis zijn en willen ze een hartelijke groet sturen op deze bijzondere dag.”

Mevr Klein KranenburgMevrouw Paulien Klein Kranenburg uit Dedemsvaart heeft geurdoekjes gemaakt voor de kinderafdeling. Geurdoekjes zijn ontzettend belangrijk voor een baby in de couveuse, voor een gevoel van veiligheid en geborgenheid. Als moeder kun je helaas niet de hele dag je kindje knuffelen, maar je wilt wel dat je kindje zich geborgen voelt en jouw geur herkent. Een geurdoekje kan door moeder onder de kleding worden gedragen waardoor de geur opgenomen wordt. Vervolgens wordt het doekje bij de baby in de couveuse gelegd, waardoor het kind aan de geur van de moeder kan wennen.

Geurdoekjes kaartDe kinderafdeling is enorm blij met dit mooie gebaar, geurdoekjes zijn een belangrijk hulpmiddel voor goede hechting tussen ouders en kind. Extra fijn: mevrouw Klein Kranenburg heeft beloofd om geurdoekjes te blijven maken.

In Nederland worden jaarlijks 15.000 baby’s te vroeg geboren. Dit zijn zeshonderd kleuterklassen vol. Ongeveer 1.000 baby’s per jaar overlijden aan de gevolgen van hun vroeggeboorte. Voor de kindjes die het wel halen, zijn de zorgen na de couveuse vaak nog lang niet voorbij. Prematuur geboren kinderen hebben een grote kans op het krijgen van ontwikkelingsstoornissen, beperkingen en handicaps.

Luister Live

Nu en Straks

Luister onderweg met TuneIn