NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

Reinier Jaquet en Jan van DijkGRAMSBERGEN - Het was een lang gekoesterde wens van Reinier Jaquet uit Lutten en Jan van Dijk uit Hardenberg: een eigen bluesclub.

Toen bleek dat de trouwzaal van het oude Gemeentehuis in Gramsbergen niet meer gebruikt werd, konden hun dromen gerealiseerd worden en op 26 januari a.s. gaan zij van start met ‘City Hall Blues’. Echtgenotes Cora en Marianne springen bij waar nodig. De naam verwijst naar het gemeentehuis, sinds 2002 eigendom van Jaquet en tegenwoordig in gebruik als bedrijfsverzamelgebouw.

Jaquet vertelt: “Blues loopt als een rode draad door mijn leven. Als tiener speelde ik zelf gitaar in een bluesband, maar mijn bandgenoten hadden een andere rol voor mij in gedachten: als manager en geluidstechnicus. Dat lag mij beter dan muziek maken, maar ik ben altijd bluesliefhebber gebleven. Vroeger smulde ik van Q65, daarna kwam Cuby and The Blizzards en tegenwoordig zijn Joe Bonamassa en de Louisiana Blues Club van Daniël Lohues ook niet te versmaden, al vind ik het laatste bluesalbum van The Rolling Stones eigenlijk pas echt het einde. Maar het zelf organiseren van bluesoptredens, daar kan geen cd of dvd tegenop!”

Van Dijks liefde voor muziek zat er al vroeg in, al was country het genre waarmee hij opgegroeid is. Door de jaren heen ontwikkelde hij een eigen brede smaak, met Bruce Springsteen als zijn grote held. Op zijn 12e begon hij met een eigen drive- in-show en niet lang daarna kreeg hij bij de lokale omroep in Woerden diverse eigen radioprogramma’s, waaronder een country- en bluesprogramma. Daarnaast verzorgde hij jarenlang de techniek en het management van een rockband en was hij dj in verschillende bar-dancings en clubs.

De trouwzaal werd omgetoverd tot blueshol en de eerste bands werden geboekt. Dusink Blues mag de aftrap geven, de nieuwste band van de award winnende bluesgitarist Kees Dusink, die samen met de beste nederbluesstem aller tijden Marc Bocken, gitarist Stephan Bijl, Donald van der Goes op basgitaar en Marco Overkamp achter de drums het publiek trakteert op stampende shuffles, tranentrekkende ballads en swingende westcoastblues. In het voorprogramma treedt Blues2 op, de akoestische tweemansformatie van Wim Berends uit Coevorden en Jans Strijker uit Hoogeveen. Jans speelt saxofoon en dwarsfluit, Wim zingt en speelt gitaar en mondharmonica. Beide muzikanten kennen elkaar van de voormalige blues-rockband de B’Eaters en zijn sinds 2016 als duo verder gegaan.

De ‘opening night’ begint om 20.30 uur. City Hall Blues is te vinden aan De Esch 1 in Gramsbergen en de entreeprijs bedraagt 10 euro. Voor meer informatie of reserveren kan men terecht op www.cityhallblues.nl.

Luister Live

Nu en Straks

10:00-12:00
Kerk op Zondag
12:00-13:00
Gewijde Muziek
13:00-15:00
Non-Stop Zondagmiddag
15:00-16:00
Boeken met Michel (H)
16:00-17:00
Strictly Country

Luister onderweg met TuneIn