Gemeentehuis HardenbergHARDENBERG - Veel inwoners, ondernemers, vrienden, collega’s en familieleden hebben ‘Gewoon doeners’ genomineerd voor de derde editie van de verkiezing ‘Gewoon Doener van het jaar’.

De jury heeft uit alle aanmeldingen drie ‘Gewoon doeners’ genomineerd, namelijk: Maikel van Marle, Leonie Kremer en Harry Bijker. De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst op dinsdag 2 januari 2018 in het gemeentehuis van Hardenberg.

In de afgelopen jaren heeft de gemeente Hardenberg gemerkt dat de mentaliteit van inwoners, vrijwilligers of ondernemers vaak van doorslaggevende betekenis is geweest. Deze personen konden worden aangemeld voor de verkiezing ‘Gewoon doener van het jaar 2017’. Met veel aandacht en zorg zijn alle voordrachten gelezen. Er zijn drie personen geselecteerd door de jury die kans maken op de titel ‘Gewoon doener van het jaar 2017’.

De jury heeft besloten dat Maikel van Marle, Leonie Kremer en Harry Bijker genomineerd zijn voor deze verkiezing. Deze ‘Gewoon doeners’ zijn onderscheidend, innovatief en kennen een belangeloze inzet voor de gemeente Hardenberg.

  • Maikel van Marle is genomineerd vanwege zijn actieve rol bij de Promotiestichting Dedemsvaart, voorzitterschap van Dedemsvaria en zijn bijdrage in de organisatie van Roots & Boots. Hij zet al jarenlang belangeloos de gemeente Hardenberg op de kaart en in het bijzonder Dedemsvaart.
  • Leonie Kremer is genomineerd door haar verbindende en aanjagende rol bij Gewoon Gezond Slagharen en voor haar inzet bij Plaatselijk Belang Slagharen. Zij zet zich al jaren met veel plezier actief in voor het dorp.
  • Harry Bijker is genomineerd vanwege zijn enthousiasmerende en aanjagende rol bij sociale culturele activiteiten in en rondom Dedemsvaart. Ook bij het evenement Iedereen Zingt heeft hij zich vol overgave ingezet om hier een succes van te maken. Hij zoekt de verbinding tussen mensen en brengt groepen samen.

De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst op dinsdag 2 januari 2018 in het gemeentehuis van Hardenberg.

De jury bestaat uit Arend Hofsink (Ondernemers Startpunt), Arthur Bouwmeester (welzijnsorganisatie De Stuw), Anja Dalhuisen (zangeres), Harald Drenth (dansschooleigenaar) en burgemeester Peter Snijders.

Het college van burgemeester en wethouders nodigt alle inwoners, ondernemers, verenigingen en instellingen uit voor de nieuwjaarsbijeenkomst op dinsdagavond 2 januari 2018. De bijeenkomst wordt gehouden in het gemeentehuis van 19.30 uur tot 23.00 uur. Het programma begint met de nieuwjaarstoespraak van burgemeester Peter Snijders, vervolgens een voorstelling van Nina de la Croix, dan de verkiezing van ‘Gewoon Doener’ van het jaar en tot slot is er voldoende gelegenheid om te netwerken