NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

De filmploeg van Omroep NOOS kunt u overal in de gemeente tegenkomen voor het opnemen van nieuwsfilmpjes en reportages, die worden uitgezonden op het tv-kanaal waarop ook de kabelkrant te zien is. Nieuw bij de lokale omroep is een ‘echt’ tv-programma, dat zijn primeur beleeft op zondag 13 september om 15.00 uur. Vanaf die datum wordt wekelijks een aflevering uitgezonden van ‘Muziek Lokaal’.

 

15 08 29 Megaconcert Gramsbergen 2In ‘Muziek Lokaal’ wordt een artiest of band uit de eigen regio in de schijnwerpers gezet. In de Trouwzaal van het voormalige Gemeentehuis in Gramsbergen is een tijdelijke tv-studio ingericht, waar de muzikanten hun repertoire live ten gehore brengen en waar zij worden geïnterviewd door presentator Alexander van Nuil. Zijn gasten vertellen met veel plezier over hun drijfveren en hun muziek.

Als een band of koor te groot is om in de Trouwzaal op te treden, wordt er op locatie gefilmd tijdens een optreden.

 

15 08 29 Megaconcert Gramsbergen 1In de eerste aflevering van ‘Muziek Lokaal’ op 13 september staat het Megaconcert centraal. Dat is een uitvoering door een groep van 133 enthousiaste muzikanten die spelen in harmonieorkesten uit de buurt (bijvoorbeeld bij Crescendo in Gramsbergen), maar er zijn ook mensen die er graag een langere reis voor over hebben om met elkaar muziek te maken. Zij kwamen op 29 augustus jl. bijeen in de Sporthal in Gramsbergen om de thuis ingestudeerde stukken samen ten gehore te brengen. Dit Megaorkest stond onder leiding van Joan Reinders.

 

‘Muziek Lokaal’ is qua opzet vergelijkbaar met ‘Vrije Geluiden’ op de nationale tv-zender NPO 1. Het is een productie van Studio RCA, waarbij uitsluitend medewerkers van de omroep betrokken zijn: behalve de presentatie door Alexander van Nuil ligt het camerawerk in handen van Reinier Jaquet en Roelof Overweg, Reinier Jaquet doet de montage en Cora Jaquet tekent voor de redactie en de opnameleiding.

 

15 08 29 Megaconcert Gramsbergen 3Vooralsnog is er eens per twee weken een nieuwe aflevering gepland. Op de tussenliggende zondag wordt deze herhaald.

 

De juiste zenders op de kabel of de glasvezel waar NOOS TV te zien is, kunt u vinden op deze website bij ‘Frequenties’.

Elke aflevering van ‘Muziek Lokaal’ is ook terug te zien via ‘Tv gemist’.

 

 

Luister Live

Nu en Straks

14:00-16:00
Music Memories (H)
16:00-17:00
Non-Stop Vrijdagmiddag
17:00-18:00
DolFijn (H)
18:00-19:00
Vechtdal Politiek
19:00-20:00
Non-Stop Vrijdagavond

Luister onderweg met TuneIn